Frontmentes felhős időnk lesz

Délelőtt még az ország déli felében még lehetnek erősen felhős területek, de délutánra ott is jelentősen csökken a felhőzet.

Felhős, néhol ködös időnk lesz

Ugyanakkor északkeleten és a Dunántúlon délután több gomolyfelhő képződik, amelyből néhol rövid zápor is előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szelet többfelé erős lökések kísérik, csak estétől mérséklődik számottevően a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul, fagyra az Északi-középhegység térségében kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

Hidegfront vonul át felettünk éjszaka, csütörtök reggelre már el is hagyja térségünk. Az erre érzékenyeknél fejfájás, migrén, szédülés, ingerlékenység, fáradékonyság is jelentkezhet. Görcsös panaszok léphetnek fel. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

felhős ég

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Az időszak első felében a köd feloszlása után többnyire napos időre számíthatunk, majd vasárnaptól erősen felhős vagy borult lesz az ég, kiadós esőre és sokfelé erős szélre van kilátás.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) csak vasárnap, az ország területének 90 százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a pénteki +2, -5 fokról az időszak második felére 5, 11 fokig emelkedik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 15 fok között alakul, de az időszak közepén délkeleten 16, 17 fok valószínű.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. november 1. 7,0 °C -0,8 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 21,5 °C (1926) legalacsonyabb hőmérséklet: -8,3 °C (1920)

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.