Fronthatás mentes melegedés várható

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Kissé erősödik a nappali felmelegedés. Hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. A déli órákban több helyen erős lehet az ultraibolya sugárzás.

Melegedés néhol zivatarral

Hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. A déli órákban több helyen erős lehet az ultraibolya sugárzás.

A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett országszerte több órára kisüt a nap, néhol fordulhat elő záporeső, estefelé a nyugati határnál esetleg zivatar. Napközben a Dunántúlon megélénkül a déli szél, zivatarban lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.

nyar_2

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Változékony idő várható. Pénteken a gomolyfelhőkből leginkább a Dunántúlon fordulhat elő szórványosan zápor, zivatar, szombaton csapadékmentes, napos időre valószínű. Ugyanakkor vasárnap sokfelé várható csapadék, de hétfőn már ismét egyre nagyobb területen süt ki a nap.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 90 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18, vasárnap 15 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 24, 30 fokról 27, 32 fok közé emelkedik, de a hét legvégén, jövő hét elején több fokkal visszaesik a csúcsérték.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. augusztus 16. 21,4 °C -0,8 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 35,5 °C (1952) legalacsonyabb hőmérséklet: 7,8 °C (1930)

Forrás: met.hu