Mi lesz veled, érelmeszesedés elleni vakcina?

A vakcina iránt megjelenése óta nagyon sokan érdeklődnek – Horváth István professzor érelmeszesedés elleni védőoltását ugyanakkor máig nem sikerült engedélyeztetni.

Évtizedek óta azt hallhattuk, olvashattuk, hogy nem véletlenül olyan sok hazánkban az érelmeszesedéssel küzdő ember, hiszen igencsak helytelenül táplálkozunk. A koleszterinszint és az érelmeszesedés között komoly összefüggés van, a betegség pedig közel 70 százalékát érinti az embereknek.

Dr. Horváth István orvos-biológus professzor ugyanakkor leszögezi: mégsem a helytelen étrend vagy a túl sok evés okozza a koleszterinszint növekedését – az ember koleszterinállományának csak kb. 10 százalékát „szerzi be” ételekből, a többit saját szervezete termeli.

A professzor nemcsak a Magyar Tudományos Akadémia doktora, de tagja a New York-i Tudományos Akadémiának is, meghívott kutató az Egyesült Államokbeli Pittsburgh egyetemen, az Atlantában levő CDC intézetben, valamint Moszkvában a CKVI-ben is.

Elmélete arra épül, hogy a szervezetünk egyik leglényegesebb anyaga a koleszterin, és ha ennek felborul az anyagcseréje, annak eredménye a magas koleszterinszint, majd pedig az érelmeszesedés. Ilyenkor csökken a szervezetben az antikoleszterin antitest termelődése, ez okozza a felborult koleszterin anyagcserét. Ezt pedig nem más váltja ki, mint a napjainkban jól ismert stressz, a mozgásszegény életmód és a dohányzás. Ellenben, ha fokozzuk az antikoleszterin antitestek termelését a szervezetben, a rengeteg ember életét veszélybe sodró érelmeszesedés ellen igenis lehet tenni.

Dr. Horváth István hangsúlyozza, hogy a koleszterinszint egyénenként változik, magát a koleszterin szintet csökkenteni nem lehetséges – itt csak a koleszterin termelésével lehet tenni valamit. A cél tehát a koleszterin felhasználásának segítése a szervezetben.

Az érelmeszesedés elleni vakcina megalkotása a fenti elméletre épült. Az antikoleszterin antitestet először a professzor fedezte fel a világon, a kifejlesztett védőoltásért a genfi szabadalmi világkiállításon 2005-ben aranyérmet is kapott. Ő maga már a 90-es évek közepén kipróbálta – amikor 60 évesen szívinfarktust kapott, beadta saját magának -, majd pedig tette ezt számos orvos ismerőse is, sikerrel.  Kellemetlen mellékhatást nem tapasztaltak.

injekció1

A koleszterin anyagcsere felborulását a vakcina helyrehozhatja: fokozza ugyanis az antitest termelést, ami bevonja a felhasználás céljából nem megfelelő részecskék felületén levő koleszterin molekulákat, vagyis ezeket is hasznosítani tudja a szervezet. A koleszterin anyagcsere ezzel rendeződik, az érszűkület visszafejlődése megindul, megmentve ezzel tízezrek életét, akik az érelmeszesedés miatt kialakult cukorbetegségben, stroke miatt vagy infarktusban halnak meg.

Noha az érelmeszesedés elleni oltóanyagról 2013 elején ismét hallhattunk a sajtóban, máig nem sikerült a vakcinát engedélyeztetni. Nagyon sokan érdeklődnek azonban iránta, bárki számára elérhető fórumokon adják át egymásnak az emberek az információkat, kontaktokat.

Több mint tíz éve engedély nélkül adják be a vakcinát magyar és külföldi orvosok, de maga Dr. Horváth István professzor sosem adta be azt magán kívül senkinek.

A törzskönyvezés évek óta húzódik, melyről egyébként könyv is született, B. Király Györgyi egykori rádiós, könyvszerző papírra vetette a vakcina történetét.

A professzort, aki leszögezi, számára sokkal fontosabb az emberek életének megmentése, mint a paragrafusok, sokan megkeresték külföldről, milliókat ajánlottak neki. Ám ő kikötötte: azt szeretné, ha az oltóanyagot Magyarországon gyártanák.

Ennek ellenére a témáról előadni számos országba hívják őt. Hisz abban, hogy az átütő orvosi eredményeket csak egy bizonyos ideig lehet feltartóztatni. Úgy gondolja, ő egyelőre annyit tud tenni, hogy továbbadja az információkat az érelmeszesedés elleni harc kapcsán.

Forrás: Adrina – Napidoktor.hu

Forrás: