Jótékony karácsony

A Budapesti Karácsonyi Vásár is csatlakozik az Ökumenikus Segélyszervezet országos, jótékonysági akciójához.

Már november 16.-tól várják az önkéntesek a Vörösmarty téren található faházban a pénzadományokat, melyből a Segélyszervezet szociális intézményein keresztül valódi segítség lesz: étel, otthon és esély a rászorulóknak.

A Budapesti Karácsonyi Vásár már a kezdetek óta biztosít helyet karitatív tevékenységet folytató szervezeteknek. Advent idején különösen fontos azoknak a rászorulóknak a támogatása, akiknek a Karácsony is nélkülözve, ajándékok vagy akár otthon nélkül telik.

„A vásár szervezőjeként, fontosnak tartjuk, hogy az Ünnephez méltó élményt kínáljuk gondolva azokra a látogatókra is, akik esetleg csak itt nálunk élvezhetik a feldíszített karácsonyfa látványát, vagy készíthetnek ajándékot, ingyenesen. A Vásárt több mint félmillió ember látogatja évente, jellemzően vásárlási szándékkal, ezért egy adományozási pont biztosításával lehetőséget kínálunk arra, hogy szeretteik ajándékain túl jótékony célokra is költhessenek.

csalad_karacsonykor

Ehhez azonban elengedhetetlen egy olyan erős üzenet, amely ösztönzi a társadalmi szolidaritást, ezért idén az Ökumenikus Segélyszervezet „szeretetéhség.” mottóról, és a tört mézeskalácsszívről ismert akciójával működünk együtt annak érdekében, hogy a Vörösmarty téren minél több látogató csatlakozzon az adománygyűjtéshez.” – Vitézy Zsófia, a Budapesti Karácsonyi Vásárt szervező Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1991 óta működik, immáron az ország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezeteként. A természeti csapások és ember okozta krízisek károsultjainak segítése mellett folyamatos szociális tevékenységének középpontjában a legszegényebb családok és gyermekek támogatása áll.

Az adventi akció szimbóluma, a mézeskalács-szív, a Vörösmarty téren megelevenedik. A játszóházban, a helyben sütött mézeskalács-szíveket apró üzenetekkel díszíthetik a gyerekek, és ajánlhatják föl a Segélyszervezetnek, hogy aztán ezekkel, valamint a szolnoki családok átmeneti otthonának lakói által készített díszsüteményekkel hálálják meg az adományokat.

Az Ökumenikus Segélyszervezet országos adventi pénzadománygyűjtése december 2-án indul: az ünnepek alatt számos  figyelemfelhívó és adománygyűjtő akcióval készülnek, hogy az ünnepi összefogásnak köszönhetően a Segélyszervezet akkor is hatékonyan tudja segíteni a nélkülözőket és bajba jutottakat, mikor karácsony fényei már távolinak tűnnek.

Forrás: