Aktív kerekesszék a szabad mozgásért

A Spinner Kerekesszék Gyártó Kft. ünnepélyes keretek között mutatta be saját fejlesztésű aktív kerekesszékét. A „Spinner Rebel” az első magyar aktív kerekesszék, kategóriájában egyedülálló.

Kazány Tibor, a cég ügyvezetője elmondta, hogy az elkészült kerekesszék egy év munkájának az eredménye. Háromtagú mérnökcsapat dolgozott azon, hogy a dizájn, a műszaki előírások és a felhasználói igények maximálisan találkozzanak egymással. (A csapat nevéhez fűződik az M55 néven ismert szuperbicikli is, ami hazánkból indult világhódító útjára.)

A kutatások során a friss sérültek mellett, a születésük óta mozgássérültek, egyéb fogyatékkal élők, valamint a protéziseket használók igényeit is felmérték. A szakemberek az elmúlt hónapok során egy teljes mértékben személyre szabható, minőségi alkatrészekből álló aktív kerekesszéket építettek.

spinner_rebel_szek

A kerekesszék vázkialakítása egyszerre sugallja az esztétikus és biztonságos megjelenést. Az alkatrészek variálhatósága teszi egyedivé a „Spinner Rebelt”. A gyártás megkezdése előtt a megrendelő az elemek egyedi megválasztásával személyre szabja az új aktív székét, ezzel biztosítva minőségibb életét.

Illés Fanni (23) paralimpikon úszó már tesztelte az elmúlt hetekben a „Spinner Rebelt”. „Ahogy a vízben akadálytalanul úszom előre, úgy a Spinner Rebel székben ülve korlátok nélkül, szabadon élhetek – számolt be tapasztalatairól a sportoló.

„Magam is sok kerekesszéket próbáltam. A legkomfortosabb és legpraktikusabb megoldásokra törekedtünk az új magyar szék gyártásakor. Sikerült” – mondta el Kazány Tibor, ügyvezető.

Forrás: