Forró, változékony hétvégénk lesz

A legtöbb helyen több órára kisüt a nap, de emellett erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés, és szórványosan várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás.

A változó irányú szél mérsékelt marad, de zivatar környezetében viharos széllökésekre is számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között várható.

Továbbra sem a fronthatás, sokkal inkább a tartósan, napokon át magas hőmérséklet jelent nehézségeket nem csak a kimondottan érzékenyek, de szinte mindenki számára. Ha lehetőségünk van rá a déli órákban ne menjünk a tűző napra, és fogyasszunk minél több folyadékot!

A hét elejéhez hasonló marad a pollenterhelés a következő napokban is. A pázsitfűfélék virágporának koncentrációja országszerte az alacsony-közepes tartományban alakulhat, a csalánféléké leginkább közepes, helyenként magas szintet érhet el. Az útifű, a libatopfélék és a kenderfélék virágporának koncentrációja leginkább alacsony, esetenként elérheti a közepes szintet, a lóromé továbbra is alacsony. A kevésbé jelentős allergének közül a szelídgesztenye, a hárs, a fenyőfélék, a fészkesvirágzatúak, illetve az ernyősvirágzatúak pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is leginkább a magas-nagyon magas tartományban lesz.

Forrás: met.hu