Forró nyári napunk lesz

Kezdetben általában kevés fátyolfelhő lesz felettünk, csapadék nem valószínű. Napközben a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés.

Összességében többfelé várható zápor, zivatar. Heves zivatar a déli órákban főként északkeleten, délután inkább a Dunántúl és a középső országrész déli tájain lehet. Az északi területeken több helyen viharos széllökésekre számíthatunk. Heves zivatarok környezetében akár károkozó szél és jégeső is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között valószínű.

Hazánk nagy részén továbbra is hőségre, kánikulára számíthatunk. Erős, helyenként nagyon erős lesz az ultraibolya sugárzás. Rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, illetve leégés. Figyeljünk a megfelelő folyadék-utánpótlásra! Délután észak felől egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét. Az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, illetve vérnyomás-ingadozás. Görcsös fájdalmak is jelentkezhetnek. Hosszabbá válhat a reakció idő.

nyár, nyaralás, napozás

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja országszerte elérheti a magas szintet. A csalánfélék virágporának mennyisége jellemzően közepes, de helyenként magas is lehet. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. A kevésbé jelentős allergének közül a hárs pollenje általában alacsony-közepes koncentrációban van jelen. A libatopfélék és a kenderfélék virágporából továbbra is csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában alacsony-közepes, de helyenként a magas-nagyon magas szintet is elérheti.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.