Forró nyári idő, néhol záporral, zivatarral

Eleinte kevés felhőre, napos időre számíthatunk, majd a déli óráktól erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű, és több helyen fordul elő zápor, zivatar, helyenként jégeső, felhőszakadás is lehet.

Napközben megélénkül a déli, délnyugati szél. Zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 19 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 28 és 34 fok között alakul, de északkeleten kissé hűvösebb, délnyugaton melegebb is lehet.

A Kárpát-medencét súroló gyenge hidegfront hatása megszűnik. Pénteken melegfront hat szervezetünkre. Emiatt sokaknál jelentkezhet fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon. Az ország délnyugati kétharmadán hőségre, kánikulára számíthatunk, ügyeljünk a folyadék utánpótlásra!

nyár, nyaralás, napozás

Pollenjelentés
A hét elején a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja országszerte várhatóan a közepes tartományban marad. Az útifű, a kenderfélék, a libatopfélék és a lórom virágporának mennyisége várhatóan továbbra is legfeljebb alacsony lesz. A kevésbé jelentős allergének közül a szelídgesztenye pollenkoncentrációja elérheti a közepes szintet, a hársé, a fenyőféléké, illetve az ernyősvirágzatúaké az alacsony tartományban marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: https://napidoktor.hu/index