Melyek a legveszélyesebb sportok?

A versenysportolókon kívül is egyre többeknek fontos az egészséges életmód és a rendszeres sportolás, a veszélyekkel, melyeket a sportsérülések jelentenek, azonban sokan nincsenek tisztában.

Egy felmérés szerint több olimpiai sportág esetében is minden 100 ember közül általában 1-2 fő komolyabb balesetet is szenved, amennyiben rendszeresen űzi az adott sportot legalább egy évig. Egy amerikai tanulmány szerint az extrém sportokat leszámítva is számos olyan, egyébként az Olimpia programján is szereplő sportot űznek versenyszerűen és tömegsport jelleggel egyaránt a világban, melyek komoly veszélyeket jelenthetnek.

A kosárlabda, a kerékpársport különösen, de meglepő módon a röplabda, vagy a tenisz is jelentős sérülésveszélyekkel járhat. Azt is megállapította a felmérés, hogy sportolás közben leginkább a fej, a boka és az ujjsérülésektől tarthatunk.

A felmérések alapján kiderült az is, hogy a rándulások, és az  izomszakadások a leggyakoribb balesetek, míg csonttörés például csupán minden tizedik esetben következik be.

Forrás: https://napidoktor.hu/