Görkorcsolya, nemcsak kamaszoknak

A görkorcsolya bármely korosztály számára megfelelő mozgásforma. Kíméli az ízületeket emellett és a sebességet, az intenzitást is magad irányíthatod.

Görkorcsolya mindenkinek

Emlékszel még arra, ahogy kisiskolásként, kamaszként önfeledten gurultál le a lejtőn görkoriddal a lábadon félelem nélkül, megfeledkezve mindenről és mindenkiről?

Ahogy sebesen száguldoztál különösebb erőfeszítés nélkül és úgy érezted, te vagy a leggyorsabb és tied az egész világ? Ha visszasírod a régi érzéseket, ne habozz, inkább korizz!

Öregnek érzed magad hozzá? Ugyan! A görkorcsolya bármely korosztály számára kitűnő mozgásforma, ugyanis kíméli az ízületeket és a sebességet, az intenzitást magad irányíthatod, így elkerülhető az aerobic órákról ismerős fulladás közeli állapot. Amire ügyelj, az az, hogy előtte mindenképp végezz el pár nyújtó gyakorlatot, nehogy sérülten bicegj az orvosi ügyeletre!

Mivel sajnos a legprofibbaknál is előfordulhatnak igazán csúnya esések, ne szégyellj magadra venni könyök-és térdvédőt, tudod, fő a biztonság! Ha életedben nem volt még rajtad egysoros változat, érdemes edző segítségét kérni.

Bármennyire is fájó, de felnőtt fejjel nehezebb elsajátítani az alapokat, mivel sokkal nagyobb a tudatos, vagy tudatalatti félelmünk, így ügyetlenebbek is vadunk fele annyi idős társainknál.

A gyerekek amúgy is hamar elsajátítanak minden idegen mozgást, ne irigyeljük ezt tőlük! Ők már 4 éves koruk körül megismerkedhetnek ezzel a sporttal, de rendszeresen pár évvel később űzhetik, mivel akkor már biztos egyensúlyérzékkel rendelkeznek.

görkorcsolya_szabadtéri_sportolás

Adj időt magadnak!

Miután elhatároztad, hogy nekileselkedsz, és már be is szereztél egy menő darabot, irány a szabadba és rajta! Ne vegye el a kedvedet az, ha nem úgy suhansz, mint régen, ugyanúgy, mint a biciklizést, ezt sem felejtheted el teljesen, csak bele kell rázódnod!

Pár alkalom után már magabiztosan fogod kerülgetni a gyalogosakat, de vigyázz, csak óvatosan, nehogy mindenkinek tűzijáték kilövésére emlékeztető ugrással kelljen kitérnie az utadból!

Egy hatásos alakformáló

Ha már rendszeresebben korizol, észreveheted, mennyi jótékony hatásától fosztottad meg magad ezidáig. Pár hónap múlva büszkén konstatálod, hogy lógnak rajtad a ruháid, ezért jöhet a szükséges rossz (de valljuk be, valahol nagyon is jó) ruhatárcsere. Bikinid már nem fog lötyögni a fenekeden, ugyanis annyira izmos és kerek lett, hogy kitölti az alsó részt (és nem a zsír miatt).

A hangulatod is megváltozik, sokkal vidámabb és lazább leszel, és ezt a családod is értékelni fogja. Legközelebb kérd meg, hogy tartsanak veled, így megoszthatod velük, mennyire nagyszerű kikapcsolódás és mozgás is egyben a görkorcsolyázás!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.