Akik idősebb korban sem hagyják abba a sportot

Több százan sportos közegben és sok mozgással ünnepelték meg az idősek világnapját. A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) szervezésében ugyanis Cegléden megrendezték meg a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválját.

A Gál József Sportcsarnokban, és környékén, 14 megyéből több száz idősebb sportolni, mozogni vágyó vett részt a programokon. Nyugdíjas igazolvánnyal lehetett regisztrálni a játékos vetélkedőkre, amelyet öt korcsoportban bonyolítottak le. Volt gerinctorna, tánc, meridián torna és nordic walking – többek között.

Az idei szépkorúak mozgásfesztiválján több sporttal és egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadást hallgathattak meg az érdeklődők, valamint olimpiai bajnokok is erősítették a sportos vonalat. Ott volt Czene Attila, az 1996-os atlantai olimpia úszóbajnoka, aki egyben a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke is, valamint előadást tartott a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja, Dr. Faragó Tamás, olimpiai bajnok vízilabdázónk.

testebreszto_11

A Szépkorúak Testébresztő Fesztiválja kiemelt eseménye volt a NowWeMove kampánynak. A kezdeményezésnek, amelyhez Magyarország is csatlakozott, az a célja, hogy 2020-ig 100 millióval emelkedjen a rendszeres mozgást végző európaiak száma.

A Magyar Szabadidősport Szövetség következő nagy rendezvénye a 2014-es Világ Gyalogló Nap lesz, amelynek programjait ebben az évben bővítették. Az október 4-5-ei Világ Gyalogló Nap mellett valamennyi októberi túra része lehet a rendezvénynek.

Fotók: Kádár Adrián

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.