Fogyás élvezetesen? Nem lehetetlen!

Meglepő tény lehet, de 1 kilogrammnyi testzsír körülbelül 7000 kalóriát tesz ki. Tehát, ha fogyni szeretnénk, akkor a szakértők szerint naponta 500-1000 kalóriával kevesebbet kellene ennünk a megszokottnál ahhoz, hogy biztonságosan és tartósan veszítsünk súlyunkból 0,5-1 kilót hetente, hiszen az energiadeficitet a szervezet a zsírraktárakból pótolja. Ezt nem könnyű mindig kiszámolni, de szerencsére van segítség. Nem, nem egy újabb kalkulátor, hanem egy komplett fogyókúrás rendszer, ami bárhol és bármikor a rendelkezésünkre áll, ha úgy akarjuk.

Korábban a kalóriaszegény táplálkozás egyet jelentett a kalóriatáblázatok böngészésével és a számológép nyomkodásával, hiszen a legkisebb kilengés is megengedhetetlen volt, pontosan a keretek között kellett maradni. Bár a 7 és 17 fogyókúrás program is a csökkentett kalória bevitelen alapul, de sokkal barátságosabb formában. Elég a kiválasztott termékeket reggel 7 és délután 17 óra között elfogyasztani és kora este még egy könnyű, ízletes vacsora is belefér a diétába, a kiegyensúlyozott táplálkozás keretein belül. Akik fogyókúráztak már, tudják, hogy ez milyen sokat jelent, hiszen nem kell hosszú heteken át nélkülözni az ízeket, textúrákat, finomságokat. Sokan emiatt adják fel diétájukat. Vagy éppen azért, mert a csökkentett kalória bevitel miatt még intenzívebben vágynak a szénhidrátokra vagy épp az édességre. Nekik kedveznek a új termékek: a szezámos lapkenyér, vagy épp az ízletes müzliszelet, mely utóbbi amellett, hogy vitaminokkal dúsított, finom csokoládés, illetve narancsos ízével könnyedén kiváltja a desszert utáni sóvárgást. Ráadásul e két újdonság segítségével útközben vagy egy bevásárlás során is meguzsonnázhatunk. Reggelire pedig választhatjuk a finom müzlit is a 7 és 17 választékából!

króm_dieta

Tippjeink a könnyű vacsorákhoz

A húsokat roston vagy a sütőben süssük, olajjal elég megszórni egy kicsit, így elkerülhetjük a plusz kalóriák csapdáját. Kerüljük a zsíros falatokat, inkább baromfit vagy halat együnk.

Tejtermékből is alacsony zsírtartalmút vegyünk. Igen, tudjuk, hogy nincs finomabb és jobb ízű egy zsírosabb sajtnál, de ha lemennek a felesleges kilók, majd megajándékozzuk magunkat pár falattal.

A zöldségek vitamintartalma kevésbé csökken, ha pároljuk, vagy wokban készítjük el őket.

Ha nem tudunk és nem is akarunk lemondani a szénhidrátról, válasszunk teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket. De ezekből is csak visszafogottan falatozzunk!

A friss gyümölcsök és zöldségek akár a tévé előtt is elropogtathatók és még a lelkiismeretünk is nyugodt marad a nassolás után! De semmi tejszínhab!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.