Levendulás só és cukor készítése

Aki szereti a levendula illatát, és a látványát a kertjében, ideje hogy a konyhában is kipróbálja ezt a finom illatos virágot. Bemutatjuk a levendulás cukor és só elkészítését és receptjét.

Levendulás só:

Hozzávalók: durva só, rozmaring ág, levendulavirág, és tarka bors.

30 dkg sóhoz 1-1 evőkanálnyit vegyünk mindhárom összetevőből. Ha van rá módunk tengeri vagy Himalája sót használjunk, mert ezek egészségesebbek a sima konyhasónál.

A rozmaringot és a levendulát lemorzsoljuk, majd rövid ideig szikkadni hagyjuk, és egy jól zárható üvegben, vagy edénybe töltjük. Hozzáadjuk a sót, és a tarkaborsot és összekeverjük. A levendulasó használható húsételkehez, kelt tésztákhoz, és mediterrán ételkehez, pl. pizzához is.

Bors vagy só őrlőbe téve, kitehetjük az asztalra, hogy amikor vendégek érkeznek hozzánk, mindenki kedvére ízesítse vele az étel

levendula, levendula felhasználása

Levendulás cukor

Hozzávalók: Fehér vagy barna cukor, levendulavirág.

A levendula virágait kézzel lemorzsoljuk, és néhány órán át a levegőn hagyjuk száradni. egy jól zárható szép üvegbe rétegezve töltjük a cukrot és a levendulavirágot, majd gondosan lezárjuk.

Néhány hétig érleljük, ez alatt a cukor átveszi a levendula aromáját. A levendulás cukrot használhatjuk süteményekhez, vagy teába is tehetjük, átszitálva.

A levendulás cukor egy szép díszes üvegbe zárva remek ajándék is lehet, annak, akinek nincs saját kertje, de szereti a levendulát, vagy az új ízeket a konyhában.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.