Folytatódik a nyári idő

Az ország jelentős részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég, sok napsütés várható. Több felhőre a nyugati és déli megyékben lehet számítani.

Napközben a Dunántúl nyugati, délnyugati részein helyenként zápor, esetleg néhány zivatar is kialakulhat, utóbbiakat lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék is kísérheti. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 17 fok között várható. A hűvösebb idő főként az Északi-középhegység és az Észak-Alföld területén lehet, inkább délnyugaton lesz enyhébb az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az ilyenkor szokásosnál 5-6 fokkal melegebb időre van kilátás. Hazánk nagy részén erős lesz az ultraibolya sugárzás, óvjuk bőrünket!

napsuteses_ido

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja országszerte elérheti a magas, sőt helyenként a nagyon magas szintet is. A meteorológiai előrejelzés alapján csütörtökön helyenként még számítani lehet zivatarokra, ilyenkor a roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. A csalánfélék pollenkoncentrációja emelkedik, jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. Közepes, esetenként magas szintet érhet el még a kevésbé jelentős allergének közül a fenyőfélék pollenkoncentrációja. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja jellemzően alacsony, bár helyenként közepes is lehet. Általában alacsony mennyiségben van jelen az eperfafélék, a hárs és a bálványfa virágpora, illetve előfordulhat még egy-egy szem a tölgy pollenjéből is. A kültéri allergén gombák spóraszáma várhatóan emelkedik, többfelé elérheti a tüneteket okozó közepes szintet.

Forrás: met.hu