Folytatódik a napsütés és a meleg

A sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és szórványosan alakul ki zápor, zivatar, a legnagyobb számban várhatóan a Dél-Alföldön.

Napsütés és fronthatások nélküli idő

Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, átmeneti szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között várható.

A légköri frontok továbbra is elkerülik a Kárpát-medencét, így fronthatás nem terheli a szervezetünket. A fülledt, meleg időben korábbiaknál kissé több helyen lehet zápor, zivatar, de ezek legfeljebb lokálisan csökkentik a pollenkoncentrációt. A déli órákban helyenként továbbra is erős lehet az UV sugárzás.

őszi táj

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Eleinte sok napsütés, nappali gomolyfelhő-képződés várható, helyenként zápor, zivatar kialakulhat, majd az időszak végén már több lesz a felhő, és többfelé valószínű eső, záporeső, néhol zivatar.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 40 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 25 és 30, a végén 21 és 26 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. szeptember 11. 24,0 °C +6,5 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 32,7 °C (1928) legalacsonyabb hőmérséklet: 5,1 °C (1935)

Forrás: met.hu