Folytatódik a kánikula

Napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhővel, délután a Dunántúlon megnövekvő fátyolfelhőzettel. Csapadék nem valószínű.

Helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 11 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között várható.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. A fokozódó hőségben ajánlott ügyelni a folyadék utánpótlására.

Pollenjelentés
A hét végére a meteorológiai előrejelzés alapján heves zivatarok kialakulására számíthatunk, melyek helyenként, átmenetileg csökkenthetik a pollenterhelést. A pázsitfűfélék virágporának koncentrációja továbbra is leginkább az alacsony, helyenként a közepes, a csalánféléké a közepes, esetenként a magas tartományban alakul. Az útifű a libatopfélék és a kenderfélék virágporának koncentrációja leginkább alacsony, esetenként közepes szintet érhet el, a lórom pollenjének mennyisége továbbra is alacsony. A kevésbé jelentős allergének közül a szelídgesztenye, a hárs, a fenyőfélék, a fészkesvirágzatúak, illetve az ernyősvirágzatúak pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte magas-nagyon magas szintet érhet el.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.