Folytatódik a forró nyár

Napos nyári időre számíthatunk többnyire kevés, északon több gomolyfelhővel. Inkább csak északon lehet helyenként záporeső.

Az északnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között várható.

Meleg fronthatás miatt sokaknál jelentkezhet fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon. Az ország délnyugati kétharmadán hőségre, kánikulára számíthatunk, ügyeljünk a folyadék utánpótlásra!

nyaralás, napozás, relax

Pollenjelentés
A hét második felében a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja országszerte várhatóan a közepes tartományban alakul, helyenként elérheti a magas szintet. A meteorológiai előrejelzés alapján ismét heves zivatarok alakulhatnak ki, ilyenkor a roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. Az útifű, a libatopfélék, a kenderfélék és a lórom koncentrációja továbbra is alacsony marad. A kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a szelídgesztenye pollenkoncentrációja leginkább alacsony, bár helyenként elérheti a közepes szintet, a fenyőféléké, illetve az ernyősvirágzatúaké az alacsony tartományban marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte magas-nagyon magas szintet érhet el.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.