Folytatódik a nagyon fülledt, meleg idő

Nagyon fülledt, meleg időnk lesz ma is. Nagy intenzitású csapadék idején átmenetileg ugyan lehűl a levegő, de amint kisüt a nap, a hőérzetünk ismét jelentősen megugrik.

Fülledt nyári nap

Ilyen esetben szervezetünk nehezebben adja le a hőt a környezetének, ami az egészséges embereket is megterheli. Nem tudunk megfelelően pihenni, idegesebbek, ingerlékenyebbek lehetünk a megszokottnál. A szív- és érrendszeri betegekre is nehéz napok várnak.

Hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, emellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. A reggeli, délelőtti órákban is eshet már helyenként, de késő délelőttől kezdve összességében ismét sokfelé pattanhatnak ki záporok, zivatarok, főként a középső tájakon felhőszakadás is valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

nyar6

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Napos és erősebben gomolyfelhős időszakok váltakoznak, főként az időszak első felében lesz több a felhő. Kezdetben többfelé, majd jóval kevesebb helyen valószínű zápor, zivatar, a csapadéktevékenység erősödése vasárnap estétől várható.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 65 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 33 fok között várható, vasárnap lehet ennél kissé melegebb.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. július 25. 23,7 °C +2,0 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 36,9 °C (1894) legalacsonyabb hőmérséklet: 6,2 °C (1939)

Forrás: met.hu