Folytatódik a hidegfront, és a hűvös, esős idő

Hajnalban főleg a Dunántúlon már lehetnek gomolyfelhős körzetek, és egy-egy gyenge zápor is előfordulhat.

Folytatódik a többfelé esős, szeles idő.

Napközben felhőátvonulások mellett délelőtt hosszabb, délután egyre rövidebb napos időszakokra és elszórt záporokra számíthatunk, de hozzávetőlegesen az Ózd-Békéscsaba vonaltól keletre erősen felhős ég lesz jellemző, és errefelé több helyen valószínű csapadék.
A délután második felétől az ország északi felében is egyre többfelé megvastagszik a felhőzet. Hajnalra az északi szél veszít erejéből, de a Dunántúlon még napközben is lehetnek viharos lökések. Az ország legmagasabb hegyein már vegyes halmazállapotú csapadék is kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 6 fok körül valószínű, de a szélvédett északi völgyekben 0, +3 fokig is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11, 12 fok körül alakul, ám a tartósan felhős északkeleti megyékben csak 7, 10 fok várható.
Hidegfront alakítja a Kárpát-medence időjárását. Az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Görcsös panaszok is jelentkezhetnek. Hosszabbá válhat a reakció idő.
esosido1

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Csütörtökön túlnyomóan borult lesz az ég, és ismétlődő eső, zápor várható. Péntekre felszakadozik a felhőzet, és ezt követően hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, már csak néhol valószínű záporeső, majd vasárnapra nyugaton megnő a csapadék esélye.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 70 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 6 fok között alakul, de péntektől a kevésbé felhős, szélvédett területeken fagypont alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet a csütörtöki 5, 12 fokról vasárnapra 11, 16 fokig emelkedik.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. október 3. 14,6 °C +0,3 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 27,6 °C (1900) legalacsonyabb hőmérséklet: 0,0 °C (2013)

Forrás: met.hu