Fogyókúra, vagy alakformálás?

Mint minden nőnek, Hevesi Kriszta szexuálpszichológusnak is nagyon fontos, hogy a legjobb formáját hozza. Rendszeresen edz, odafigyel az étkezésére, azonban neki is vannak olyan testrészei, melyek karbantartására még a sport sem elegendő.

 Fogyókúra mellett alakformálás?

Én fogyni igazából nem is szerettem volna, viszont dacára annak, hogy nagyon sokat sportolok, mégis vannak olyan területek a testemen, ahonnan bizony nem akarnak eltűnni a makacs zsírpárnák”– árulta el Kriszta, aki egy szakmai együttműködés kapcsán találkozott dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos, testsúlygyógyásszal, aki több mint 20 éve kutatja a fogyókúra különböző területeit.

“Számomra fontos a megbízható szakorvosi héttér, ezért nagyon megörültem, amikor Ágnes egy olyan  orvosi kezelést ajánlott, amely nem csak karcsúsít, hanem feszesít , sőt talán még fiatalít is, és ez az a két dolog, amiért bármit megtennénk. Ráadásul egy-egy fogyókúra alkalmával többnyire nem  onnan fogyunk le, ahonnan valójában szeretnénk.”– mesélte a népszerű szexuálpszichológus, aki nagyon elégedett az eddig elért eredményeivel, habár először kissé megijedt a kezeléssel járó tűszúrásoktól.

tulsuly, elhizas1

A kezelés tényleg a zsírpárnákba hat!
Dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos szerint a “tűfóbia” szerencsére a legtöbb páciensnél hamar elmúlik és egy idő után megszokottá válik számukra a kezelési folyamat. “Magának az orvosi elektrolipolizisnek az a lényege, hogy a kezelést végző szakorvos vékony tűelektródákat szúr be fájdalmatlan módon direktben a kiválasztott testrész bőr alatti zsírszövetébe. Ezt követően a  zsírszöveti diagnózisnak és a bőr állapotának megfelelően összeállított, személyre szabott  áramcsomagokat juttat az elektrolipolízis készülékkel a kiválasztott testrész zsírpárnájába. Tehát mindenféleképpen szükség van a tűszúrásokra, viszont maga az áramhatás okozta érzés egyáltalán nem kellemetlen.”

dr.gajdacs-agnes_obezitologus_testsulygyogyasz

Fogyókúra kontra alakformálás: Mindig kérjük ki szakember véleményét!
Kriszta esetében már az első alkalommal szóba került, hogy nála csupán formálódásra, feszesedésre van szükség,  nem pedig fogyókúrára! “Krisztának mind a testtömeg-indexe (BMI), mind a testzsír-százaléka a sok testmozgásnak köszönhetően a normál tartományban van, így ilyenkor tilos általános fogyást létrehozó fogyókúrába belevágni, viszont felértékelődik az a lehetőség, hogy a néhány zavaró zsírpárna helyi kezelésével jöjjön létre a kívánt egészséges karcsúsodás”– árulta el dr. Gajdács Ágnes, aki azt is hozzátette, mennyire fontos, hogy mindig szakembert keressünk, ha fogyni, vagy formálódni szeretnénk!

“Nagyon sok kozmetikai jellegű alakformáló szalonban sajnos súlyfelesleggel rendelkező embereket is elvállalnak, miközben az alakformáló kezeléseknek nem indikációja a súlyfelesleg, tehát a túlsúly vagy az elhízás, ilyen esetben érdemes obezitológus szakorvos segítségét kérni”– hívja fel a szakember a figyelmet a módszerválasztás fontosságára.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.