Fogyás után is feszes has – plasztika nélkül

Sokszor elképzelte, hogy milyen lesz majd, ha sikerült lefogyni a felszedett kilókat? Látta magát fitten és csinosan? Szinte biztos, hogy ebben a képben nem szerepelt a megereszkedett bőr a hason.

A jelentős fogyás – nem kívánt – következményeként gyakran megereszkedik, elvékonyodik a hason bőr. A gond sajnos a leadott kilók számával arányos.

Azonban jó eséllyel nem kell kés alá feküdni, a legtöbb esetben létezik más megoldás.
Bárányos Zsuzsa kozmetikus, elektrokozmetikus elmondta, hogy nagyon sokakat érint ez a kellemetlen probléma, ami a jelentős súlycsökkenés velejárója. Egy lufival lehet a legjobban szemléltetni mi történik ilyenkor a bőrrel. Ha egy felfújt léggömbből néhány nap után kieresztjük a levegő nagy részét, megfigyelhetjük, hogy kinyúlik, elvékonyodik az anyaga, nem nyeri vissza az eredeti méretét.
Hasonló történik a bőrrel is, ami sajnos csak egy bizonyos mértékig rugalmas. Több évig tartó nagy súlyfelesleg vagy akár a várandósság hónapjai után, ha jelentősen lecsökken a test térfogata, a bőr megereszkedik, elvékonyodik. Sajnos minél nagyobb a fogyás, általában annál „több” bőr marad utána. Hogy mennyi, az alkati kérdés is. Ez pedig sokakat zavar.
sovány, fogyás

Az edzésprogram mellé bőrfeszesítő programot is!

Természetesen – mint legtöbbször – a legjobb ha megelőzzük a bajt. A leghatékonyabb a fogyás közben a bőr feszességét korrigálni, ezzel megakadályozva a probléma kialakulását.
„A tartós fogyókurát, vagy életmódváltást mindenképpen kísérjék bőrfeszesítő kezelések, melyekkel elejét lehet venni, hogy megereszkedjen a bőr. Különösen hatékony lehet egy bőrfeszesítő programmal kombinált elektrokozmetikai zsírbontó kezelés” – tanácsolja Bárányos Zsuzsa. 

Soha sem késő 

Ha már kialakult a probléma, akkor sincs veszve minden. A legdrasztikusabb megoldás a hasplasztika, melynek során eltávolítják a „felesleges” bőrt. Azonban ezt akkor érdemes választani, ha nincs helyette más, kevésbé drasztikus megoldás. A sebészkés alternatívájaként a fejlett elektrokozmetika több, fájdalom és komplikáció mentes lehetőséget is kínál.
Például a rádiófrekvenciás kezelések feszesíthetik a bőrt. Tű nélküli mezoterápiával (elektroporációval) olyan hatóanyagokat juttatnak a bőrbe, ami segítheti a regenerálódását. A mezopen (dermaroller) képes a bőr kollagén tartalmának növelésére, ami a feszességért felelős.
„A legjobb eredmény elektrokozmetikai bőrfeszesítő kezelésekkel érhető el. Ennek során nagyon apró elektromos impulzus stimulálja a bőrt és a kötőszövetet. Akár 30-40 kilós fogyás esetén is eredményes lehet az eljárás. A kezelés enyhe ütögető, masszírozó érzéssel jár és teljesen veszélytelen, mivel a készülék alacsony feszültségű elemmekkel működik” – mondta Bárányos Zsuzsa.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.