Felhős, kellemes idő

Délelőtt még sok napsütésre számíthatunk, majd délutántól egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. A kora délutáni óráktól szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat felhőszakadás és jégeső kíséretében. A déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik, a Kisalföldön és zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Folytatódik a nyárias idő. A déli órákban hazánk nagy részén erős lesz az ultraibolya-sugárzás.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a kőris pollenkoncentrációja várhatóan országszerte emelkedik, sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet. Magas koncentrációban lehet jelen még helyenként a tölgy pollenje is. A nyír és a platán pollenje jellemzően már csak közepes mennyiségben fordul elő. Elkezdődött a pázsitfűfélék pollenszórása, pollenkoncentrációjuk várhatóan lassan emelkedik, helyenként – elsősorban az ország déli részén – már elérheti a tüneteket okozó szintet. Általában alacsony-közepes mennyiségben jelen van még a fűz, a bükk, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony-közepes szintet ér el.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.