Így készítsünk feketenadálytő-pakolást!

Hatásos sebgyógyító tulajdonságainak köszönhetően a népgyógyászatban egy kedvelt és széles körben ismert gyógynövény. Tájegységenként más-más néven ismerték, ilyen neveik voltak pl. „sebgyógyítófű”, „sebgyökér” vagy éppen a „csontrakófű”. A feketenadálytő az egyik legeredményesebben használható gyógynövényünk izom és izületi sérülések gyógyítására. Csonttörésnél elősegíti a csontok hegesedését, gyorsítja a csontok összeforrását. Allantoin nevű egyedülálló hatóanyagtartalma következtében serkenti a porc és a csontképződésért felelős kötőszövetek működését.

Ezek alapján a feketenadálytő kiválóan alkalmas a következő problémák kezelésére:

Zúzódás, húzódás, porckopások, köszvényes, reumatikus problémák, ideggyulladások, idegfájdalmak, nyáktömlő-, ínhüvely-, izületi-, körömágygyulladások, körömleválás, csonttörések és repedések, csonthártyagyulladás, visszértágulat, nehezen gyógyuló sebek, lábszárfekélyek.

A nyers gyökérből készült feketenadálytő pép lenne a legalkalmasabb, de ennek beszerzése nehézkes és nem mindenki számára elérhető, ezért most a szárított növényből készült pakolást fogom bemutatni.

feketenadálytő

Kellékek a  feketanadálytő – pakoláshoz:

  • feketenadálytő gyökér
  • langyos víz
  • csomagoló papír vagy vászon
  • folpack
  • törölköző
  • takaró

Pakoljuk meg a pakolást

A száraz gyökeret porrá őröljük és langyos vízzel pépes állagúra keverjük. A nadálytő porrá zúzva nagy mennyiségű vizet képes felvenni, miközben nyák termelődik. A pépet rákenjük egy vászondarabra vagy csomagolópapírra, és a problémás területre ráhelyezzük úgy, hogy a nadálytöves pép közvetlenül érintkezzen a bőrrel. Ezután folpackkal vagy egy fóliacsíkkal körbetekerjük és törölközővel bedunsztoljuk, majd fáslival rögzítjük.

A feketenadálytő pakolást izületi problémáknál egész éjszakára hagyjuk fent, nappali használatnál viszont 4-6 óránként cseréljük. A nadálytöves pakolást javasolt addig használni, míg az adott probléma teljesen el nem múlik vagy a negatív tünetektől – fájdalom, gyulladás, stb. – meg nem szabadulunk.

Forrás: http://gyorgytea.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.