Farsangi dekor: 8 tipp a szuper lakásért

Farsangi bulit tervezünk? Gyermekünknek lenne szüksége néhány egyszerű ötletre, amivel feldíszíthetnénk a szobát, a lakást az alkalomból?

Lássuk a legmutatósabb a legkevésbé költséges farsangi dekorációs tippeket.

Ha az otthoni karnevál előkészületeit tervezgetjük, semmiképp se hagyjuk ki a számításból a megfelelő díszítést! Nem kell bonyolult farsangi dekorációban gondolkodni. Egyszerűen és rövid időn belül elkészülhetünk az alábbi ötletekkel, ráadásul nem kerülnek nagy összegekbe. Dísz- és sima színes papírokkal, lufikkal tökéletes és könnyű dekorációkat kreálhatunk. Tegyük a lakást karneváli hangulatúvá!

1.Papírszalag láncok

Mindenkinek ismerős lehet szilveszteri buliról, ám a farsangi dekorációból sem maradhat ki a papírszalagokból hajtogatott girland. Bármennyit csinálhatunk belőlük, majd a két végénél fogva felaggathatjuk őket a szoba vagy a lakás tetszőleges pontjaira.

2.Lufik mindenütt

Manapság könnyen beszerezhetünk lufikat nagyobb csomagolásban, így akár 50-et is felfújhatunk, melyeket aztán madzagokkal rögzíthetünk egy-egy pontra, vagy le is lógathatunk egy hosszú, kifeszített zsinórra kötve a szoba egyik végétől a másikig. Héliumos lufikkal szintén tökéletes díszítést alakíthatunk ki, ezek még megsérülni se fognak, mert kevés esély van arra, hogy valaki beléjük rúg.

3.Színes papírlapos csillag

Rendkívül látványos, színgazdag farsangi dekorációt készíthetünk színes papírlapok segítségével. A kis, négyzet alakú papíroknak hajtsuk be először az egyik végét, majd az alatta levőt, végül a másik oldalát, hogy sárkány alakzatot kapjunk. Csináljunk belőle legalább 16-ot, majd a felső sarkukat kiindulási pontnak használva ragasszuk őket egymás mellé és alkossunk belőlük kört. A színpompás csillagformát ezután bárhová felakaszthatjuk, s természetesen többet is csinálhatunk belőlük.

4.Függöny szalagokból

Papír vagy műanyag szalagokból – melyekből kellő hosszúságú darabokat vágunk – kiváló rögtönzött függönyt lehet készíteni farsangi dekorációnak. Válasszunk kétféle színt, majd ha kivágtuk a megfelelő számú szalagot, rögzítsük őket gombostűvel az ajtófélfára felül, vagy hurkot alakítva ki a végükön fűzzük zsinórra és így akasszuk fel. Ezután válasszuk ketté függöny módjára és kössük meg egyik, majd a másik oldalon is a szalagcsomót.

5.Selyemszalagos dekoráció

A szalagokból készített „függönyt” lényegében bárhol el lehet helyezni. Szükségünk lesz egy hosszú zsinórra, például akkorára, amekkora az ajtó nyílása. Válasszunk a rövidárus boltban két vagy háromféle anyagot, majd ezekből vágjunk ki hosszúkás darabokat. Ha megvan a kellő számú szalag, mindegyiket rögzítsük ragasztópiszollyal a zsinórhoz úgy, hogy csak kicsit vetjük át őket rajta, s az átvetett részt ragasztjuk hozzá a szalag túloldalához. Egymástól ne túl nagy távolságra helyezzük el őket, hogy függönyszerű hatást keltsenek. Biztosan nem fog elmozdulni és nagyon mutatós lesz!

6.Koszorú papírtölcsérekből

Színes A4-es lapokat vágjunk félbe, hogy A5-ös méretűek legyenek. Ezután fogjuk meg a lapot és kezdjük feltekerni egyik oldalánál. Ragadjuk meg a csücskét és a hosszanti irányból haladjunk, majd ha kész, ragasszuk meg, hogy a helyén maradjon. Nagyjából 60 tölcsérre lesz szükségünk. Ezután a tölcséreket egy kartonpapírra ragasztjuk, először 12, 3, 6 és 9 óránál elhelyezve, majd kitöltve a köztes részeket a többivel. A második réteghez a tölcsérek aljából vágjunk egy kicsit, hogy rövidebbek legyenek. Ragasztópisztollyal helyezzük el őket is a készülő „csokron”, ezután ragasszuk fel a harmadik réteget is, ugyancsak rövidítve a papírtölcsérekből egy kicsit. Végül középre helyezzünk tetszés szerint művirágot vagy bármilyen szezonális dekorációt.

7.Dekoráció pom-pomokból

Tetszés szerinti formákat lehet készíteni, ha egy kivágott sablonra – ami lehet egy kartonpapír – ragasztóval pom-pomokat helyezünk. Koszorú alakzatot, számokat vagy bármit kirakhatunk belőlük: színpompás eredményt kapunk!

8.Vicces girland színes szívószálakból

Mutatós és tréfás farsangi dekorációt készíthetünk, ha egy színes madzagra egyenlő távolsága háromba hajlított, fehér-kék, fehér-rózsaszín vagy fehér-sárga szívószálakat helyezünk el! Ezeket csak egy kicsit kell bevágni és máris háromszög formát hajlíthatunk belőlük. Ezután az egyik részükön fűzzük keresztül a madzagot és már kész is vagyunk! Ügyeljünk a színek harmóniájára a zsinór és a szívószálak esetében!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php