Faldekor fél kiló almából

Szokatlan alapanyagokhoz nyúltunk: almák, cipős doboztetők, egy hungarocell rozetta és színes festékek, melyek felhasználásával mutatós faldekorációt készítünk.

Faldekor kicsit másként

Az akril festékkel színezett almák csoportjából önmagában is látványos csendélet született, több félbevágott darabon is teszteltük a helyes vágási és felületképzési technikát (nem nagy tudomány), hogy a festék úgy mutasson a falon, ahogy kell.

A lényeg, hogy lehetőleg egyenes, egyenletes felületet kell kapni a felezés után, bőven rámenni festékkel, majd a falra nyomás előtt a felesleget egy előzetes papírra-nyomással leszedni, utána mehet a falra.

Érdemes nem rögtön a kiszemelt felületen, hanem egy kevésbé szem előtt lévő területen kipróbálni, milyen is lesz a mintázás. A magokat és az alma szárát utólag egy vékony ecsettel rajzoltuk fel.

alma dekoráció

A cipősdoboz projektnél jó, ha minél többféle doboztetőt használunk fel, amiket különböző színűre fessünk, mert így sokkal mozgalmasabb lesz az összkép (cipőmániások előnyben). A tetők elrendezését először az asztalon próbálgattuk, majd a nyertes variációt kétoldalú ragasztóval (vagy bluetech-kel vagyis gyurmaragasztóval) rögzítettük a falhoz. A festéket helyettesíthetjük tapétával, dekorpapírral, ezzel is bevonhatjuk a dobozokat, kb. ugyanannyi (10 perc) időbe telne.

cipősdoboz dekor

A rozettás faldekornak kiszemelt falfelület először kapott egy pasztell festést, hogy jobban kiemelje majd a rozettát. A könnyű, fehér hungarocell díszt ugyancsak színre festettük. Önmagában is megállta volna a helyét, sőt, ha nagyobb falfelületünk van, érdemes több kisebb-nagyobb darabot kitenni.

rozetta

Forrás: https://napidoktor.hu/index