Ezt a reggelit igazán fogod élvezni!

A világ egyik legkedveltebb élvezeti cikke a kávé. Számtalan változatban elkészíthető.
Van, aki jó erősen szereti, van, aki a kevésbé erőset. A lényeg, hogy a kávét szinte minden felnőtt szereti.

Ha szeretnéd kipróbálni micsoda varázslatos kávékülönlegességeket lehet varázsolni pillanatok alatt, akkor ne habozz! Hidd el, nem fogod megbánni, ha elkészíted valamelyik ízesítési módot. Íme néhány ötlet!

Az eszpresszó az alapja lényegében minden kávés italnak.

Latte

Hozzávalók: 1 presszókávé, 3 dl magas zsírtartalmú tej, méz vagy nádcukor, egy késhegynyi őrölt fahéj

Elkészítés: Öntse föl a kávét a felforrósított tejjel, majd édesítse mézzel és ízesítse fahéjjal. Egy-két szelet kaláccsal fenséges, energiadús tízórai vagy uzsonna.

Mocha

Hozzávalók: 1 presszókávé l 5-7 cl tej, 5-7 cl csokiszirup, ízlés szerint tejszínhab

Elkészítés: Halmozzon lehetőleg hosszú pohárba jeget, öntse rá a friss, de már kissé kihűlt kávét, a tejet és a csokiöntetet, majd díszítse tejszínhabbal.

kávé

Macchiato chiaro

Hozzávalók: egy normál presszókávé, kb. 3-4 cl tejhab, méz vagy cukor

Elkészítés: A cappuccino alapanyagaiból készül, de mivel a presszókávé tetejére csak egy kevés tejhabot öntenek, sokkal karakteresebb a zamata.

Americano

Hozzávalók: egy erős presszó-kávé, kb. 7-8 cl forró víz

Ízesítés: tej és valamilyen édesítő

Elkészítés: A recept egyszerű: a frissen lefőzött eszpresszót öntse fel forró vízzel. Ízesíthető tejjel és cukorral, ideális azoknak, akik csak munka mellett kortyolgatják a fekete levest.

kávé

Latte macchiato

Hozzávalók: egy fél adag eszpresszó kávé, 7-8 cl tejhab, méz vagy cukor

Elkészítés: Éppen a fordítottja a Macchiato chiarónak: ebben több a tej aránya, nagyobb a kávéénál.

Romano

Hozzávalók: egy erős presszókávé, pár kávéskanál tejszínhab, cukor vagy méz

Elkészítés: A frissen lefőtt feketébe kanalazzon jól lehűtött tejszínhabot. Emlékeztet a macchiatóra, de a hideg tejszínhab egészen más ízeket szabadít fel, mint a meleg tejhab

Forrás: