Ezeket csináljuk, amikor betegek vagyunk

A magyar emberek mindig is híresek voltak kitartásukról, azonban ha mégis ágynak dőlnek, akkor a legkülönfélébb elfoglaltságokkal próbálják elterelni figyelmüket. Egy nemrég készült kutatás kiderítette, hogy mivel tölti napját egy náthás beteg a négy fal között.

A tavasz beköszöntével végre véget ér az influenzaszezon és ismét kiszabadulhatunk a szabadba. A hosszú téli hónapok betegségei sokáig kárhoztattak minket szobafogságra, de szerencsére mi náthásan is feltaláljuk magunkat. A Wick Pharma GmbH  2014 júniusában negyedik  alkalommal végzett átfogó kutatást, ami rávilágított arra, hogy nemzetünk hogyan teszi kényelmesebbé az otthon töltött gyógyulást.

shutterstock_3191725

Nem meglepő, hogy első helyen a nagymama levese végzett 87 százalékkal, majd szorosan a második helyen az alvás van 74 százalékkal, azonban itt még nem áll meg egy náthás beteg élete. Fontos számunkra, hogy legyen valami, ami eltereli figyelmünket a tünetekről, ezért a finom ételek mellett nagyon jól esik az ágyból filmezni (40%) vagy csak élvezni családunk gondoskodását (38%). A tünetek enyhítéséről sem feledkezünk meg, ezért gyakran használunk különböző mentolos illóolajokat, illatosítókat, amik könnyebb légzést és kellemes közérzetet biztosítanak. A kutatás érdekes különbségekre mutat rá a tesztben résztvevő országok között, és kiderült, hogy igényeink nemzetenként változnak. Amíg a magyarok szórakoztatásra vágynak, addig a német betegek többsége csak a csendet és magányt szeretné élvezni. Az indonéz válaszadók viszont a keleti módszereket részesítik előnyben és szívesen enyhítenek tüneteiken egy relaxáló masszázzsal.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.