Estére hidegfront várható, addig gyenge havazás, köd, és felhős idő

Északkeleten, keleten továbbra is megmarad a köd és a rétegfelhőzet, másutt napközben javulnak a látási viszonyok, délen pedig marad a napos idő.

A ködben ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat. Késő délutántól észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, este főként északon gyenge havazás, délnyugaton kis valószínűséggel átmeneti ónos eső is lehet. Délutántól a Dunántúl északi felén megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a ködös területeken 0 és -4, másutt 1 és 5 fok között valószínű.

Eleinte fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket, csupán késő este éri el egy hidegfront észak felől a Kárpát-medencét. Akkor már az arra érzékenyeknek fájhat a feje, szédülhetnek, ingadozhat a vérnyomásuk.

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Keddre virradó éjszaka és szerdán napközben várható a legtöbb felhő, akkor szórványosan valószínű kisebb havazás, legtöbb napsütésre pedig pénteken számíthatunk. Az időszak második felében sokfelé tartósan viharos lesz az északi szél.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak nagy részében többnyire -2 és -7 fok között alakul, majd péntekre virradóan -7, -15 fok várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 0, +5 fokról -3, -9 fokig csökken.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. december 31. -4,1 °C -3,3 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 14,0 °C (2002) legalacsonyabb hőmérséklet: -20,8 °C (1976)

 

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.