Esővel jön a hidegfront

Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, napközben csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Szórványosan, főként délen és keleten várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Estétől azonban már csak kevés helyen eshet. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megerősödik, napközben a Dunántúlon viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható, délkeleten lesz a legmelegebb.

vizeso

Hidegfront vonul át a Kárpát-medence felett. Az erre érzékenyeknél fejfájás, migrén, illetve szédülés jelentkezhet. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Ingadozhat a vérnyomás. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Az elkövetkező napokban a platán pollenkoncentrációja továbbra is többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet. Magas koncentrációban lehet jelen még helyenként a tölgy és a nyír virágpora is. A fűz, a kőris, valamint a ciprus- és a tiszafafélék pollenkoncentrációja valószínűleg a közepes, a nyárfáé, a juharé és a gyertyáné az alacsony tartományban alakul. A kevésbé jelentős allergének közül, az ostorfa és az eperfafélék virágpora jellemzően közepes-magas, a dió, a bükk, a fenyőfélék és a sásfélék pollenje pedig általában alacsony koncentrációban fordul elő. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is alacsony.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.