Eső után napsütés

Délen és keleten is jelentősen csökken a felhőzet, és országszerte napos idő valószínű gomolyfelhőkkel. Délelőtt a Tiszántúlon még egy-egy zivatar kialakulhat, délután már csak elvétve lehet záporeső.

Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A déli órák környékén erős, néhol nagyon erős lesz az UV sugárzás, ajánlott ügyelni a bőrvédelemre.
Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas tartományban alakul. A pázsitfűfélék virágporának koncentrációja várhatóan alacsony-közepes, helyenként elérheti a magas szintet. Az útifű virágpora alacsony-közepes koncentrációban lehet jelen. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a kenderfélék pollenkoncentrációja általában alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu