Értelmetlen halál – A gyilkos Xanax

Bejárta a világot 21 évesen elhunyt Lil Peep, az emo rap úttörője, aki két ev alatt hódította meg a világot. Hiába a növekvő népszerűség, súlyos drogproblémákkal és depresszióval küszködött, és a hírek szerint Xanax függő volt.

Halála előtt bevett egy „csomó” Xanaxot. Lil Peep kiadójának igazgatója azt nyilatkozta, biztos benne, hogy a fiatal repper nem akart meghalni

Ennek a pszichiátriai szernek is – amelyből Magyarországon évente több millió dobozzal fogy – egyik súlyos hatása a függőségen kívül az öngyilkossági késztetés és számtalan értelmetlen halál okozója.

Lil Peep

Gyakori érv a pszichiátriai szerek által kiváltott öngyilkossági hatás bagatellizálására, hogy meg kell vizsgálni e szerek pozitív oldalát is: hány emberi életet mentenek meg azzal, hogy kezelik az öngyilkossághoz vezető mentális zavart. Ám ezek a pszichoaktív szerek valójában nem gyógyítanak meg semmit, csupán kémiailag elfedik a kellemetlen mentális tüneteket és a problémák valódi okát. Emberek lelki, szellemi nehézségeit nem lehet kémiai anyagokkal megoldani; így ezek a tudatmódosító szerek inkább csak megfosztják az embert attól a lehetőségtől, hogy problémájára valódi megoldást találjon.

Nem az emo rap úttörője lenne az első művész, aki áldozatul esett a pszichiátriai kezeléseknek és a pszichiátriai szereknek, amelyek erősebb függőséget váltanak ki, mint az utcai kábítószerek. Ideje lenne megvizsgálni a gyógyszergyárak és a pszichiáterek felelősségét, mielőtt még több pótolhatatlan ember esik áldozatul ezeknek a szereknek.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.