Erősen felhős vagy borult idő várható

Éjszaka a Dunántúl nyugati felén erősen felhős vagy borult idő várható, keletebbre gyengén felhős és ködös területek váltakoznak. Néhol hószállingózás, ónos szitálás kialakulhat.

Napközben a Nyugat-Dunántúlon továbbra is sok felhőre számíthatunk néhol hószállingózással, keletebbre a köd a legtöbb helyen feloszlik, és naposra fordul az idő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze déli részén napközben többfelé megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, de a tartósabban derült, szélvédett vidékeken hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható, a tartósabban ködös tájakon lesz a hidegebb.

Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással továbbra sem kell számolni az arra érzékenyeknek. Az idő nyugodt, eseménytelen, de hideg marad.

Távolabbi kilátások hétfőtől csütörtökig:

Többnyire gyengén felhős, napos idő valószínű, a reggeli órákban foltokban ködre is számítani kell. Csapadék nem várható.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 2, 7 fokról 5, 11 fok közé emelkedik.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. február 10. 0,0 °C -1,5 °C 1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 15,4 °C (1925) legalacsonyabb hőmérséklet: -25,0 °C (1929)

 

Forrás: met.hu