Enyhe idő, delutánig meleg,- majd estére hidegfronttal

Északon többnyire erősen, délen, délkeleten változóan felhős idő várható, majd a Dél-Dunántúlon is megnövekszik a felhőzet.

A legtöbb napsütés délkeleten valószínű. Északon több helyen, estétől a Dél-Dunántúlon is számíthatunk esőre, záporra, késő estétől északnyugaton a magasabban fekvő helyeken havas eső, hó is lehet. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, a délnyugati tájakon viharossá fokozódik. Késő délutántól az északnyugati országrészben a szél északira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között valószínű, de északkeleten helyenként hidegebb is lehet.

Kezdetben gyenge melegfront jellegű hatás várható. Az erre érzékenyeknél felléphet fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon. Este északnyugat felől hidegfront éri el a Kárpát-medencét. Emiatt nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Gyakoribb lehet a trombózis a fokozott véralvadási hajlam miatt. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Asztmatikus rohamok léphetnek fel. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Forrás: met.hu