Előtte – utána: egy mellékhelység mélykék ráncfelvarrása

Nem tudom, hogyan történik, de sokakkal egészen biztosan megtörténik: nem látjuk az otthonunk, helységeink (esetemben a mellékhelység) sikító hiányosságait, és csak megszokjuk őket.

Mellékhelység átalakítás

Az én otthonomban például a lakás alsó alsó szintjén  található toalettel ugyanez volt a helyzet. És ez egy bonyolult probléma volt. Először is, a wc mindig folyt, a fal egyenetlen, elhanyagolt volt, a helység barátságtalan, mintha az ember eg közwc-be térne be, nem pedig egy szép lakás egyik helységébe. Gyakorlatilag a ház elkészülte óta problémák voltak ezzel a területtel.  Elhatároztuk, hogy megérett az idő az elhanyagolt mosdó rendbehozatalára.

Ha ez a rendbe hozzuk dolog neked is ismerős, akkor tudod, hogy nem történt meg azonnal. Valójában a mellékhelység közel egy éve  a képen látható “előtte” állapotában leledzett.

Minden alkalommal, amikor egy barát vagy vendég kérte, hogy használhassa a a mosdót, csak zavartan bólogattunk, remélve, hogy nem fog nagyot szörnyülközni, mikor becsukja maga után az ajtót. Nem számított ugyanis, milyen keményen tisztítottam és tisztítottam, az utólagos építési tér üres héja még mindig lepukkant és unalmas volt. Ez volt a legkevésbé kedvenc szobánk az egész házban. Szerencsére a férjem, Jason munkája úgy alakult, hogy egy hosszú hétvégén lehetőség nyílt az elhanyagolt helyiség felújítására. Megragadtuk az alkalmat és belevágtunk.

Kezdetben az volt az elképzelés, hogy egyszerűen csak újrafestjük, és valahogy kidekoráljuk.

Mivel a helységben nincs ablak, fontos volt, hogy olyan színt válasszunk, ami nemcsak hogy tetszik, de feldobja és világossá is teszi a helyet. Az eredeti nyers színnel nem éreztük ezt a hatást.

A festéshez egy úgynevetett “Indigo Batik” színt választottunk. Úgy döntöttünk, hogy a krómozott csaptelepet és kiegészítőket nem cseréljük le, de a lámpát igen, a padlót pedig egy batik szőnyeggel dobjuk fel.

Úgy döntöttünk, hogy eltávolítjuk a falra szerelt toalettpapír tartóját, így lett egy szép, több papír tárolására is alkalmas rácsos tárolónk, fölépedig egy dekorációs polcot szereltünk.

Ezek után jöhetett a fal dekorálása. Egy antik hatású tükörrel, két színekben harmonizáló képpel és egy – olvasnivaló tárolására is alkalmas -asztalkával.

Mára a helység a kedvenceink közé tartozik, talán a képek alapján  érthető, hogy miért.

Forrás: https://napidoktor.hu/index