Elment a hidegfront, újra melegszik az idő

Többnyire gyengén felhős ég várható sok napsütéssel, csupán néhol – nagyobb eséllyel az északi megyékben – képződhet több gomolyfelhő, de csapadék nem lesz.

Az ország keleti harmadában megélénkül, olykor meg is erősödik az északi szél, másutt ugyanakkor gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben akár 8, 9 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Kellemes nyári idő várható, a napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. Érdemes az időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni, kirándulni a természetben. A déli órák környékén erős lesz az UV-sugárzás. Az ország keleti harmadán megerősödő szél is csak kissé ronthatja a komfortérzetünket.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan fokozatosan emelkedni fog, az északi-északkeleti területek kivételével országszerte elérheti a magas szintet. A csalánfélék pollenje is többfelé magas koncentrációban lehet jelen. Az üröm, a libatopfélék és a kenderfélék virágporának mennyisége jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul, bár helyenként a magas szintet is elérheti. A pázsitfűfélék és az útifű pollenkoncentrációja általában alacsony-közepes. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a közepes-magas szintet.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.