Eljött a puncs ideje – recepttel

Az adventek és a karácsonyi vásárok elengedhetetlen kelléke, a harmonikus ízű, lélekmelengető ital. Most mi is megpróbálkozhatunk az elkészítésével és termoszba töltve könnyedén szerezhetünk túratársainknak kellemes perceket, ha egy pihenő alatt megkínáljuk őket.

Karácsonyi puncs:

Szárított fűszer hozzáadása nélkül is illatos szív- és lélekmelengető ital – nemcsak karácsonyra! 4 személy részére, könnyedén, mindössze 15 perc alatt elkészíthető.

puncs-2

 

Hozzávalók:
  • 7 dl édes vörösbor
  • 3 dl gyümölcstea
  • 4 ek barna nádcukor
  • 1 cs vaníliáscukor
  • 2 dl minőségi rum
  • 4 citromfű bóbita
  • 1 citrom
  • 2 narancs

Készítsük el a gyümölcsteát, közben a citromot és narancsokat alaposan súroljuk meg. Az egyik narancsnak reszeljük le a héját, szórjuk a teába. Öntsük a bort, a rumot és a cukrokat is hozzá, oldódásig keverjük el, majd facsarjuk bele a citrom-, ill. a héj nélküli narancs levét.

Melegítsük fel, de ne forraljuk, közben a maradék narancsot vágjuk karikára.

A forró puncsot hőálló poharakba szűrjük, narancskarikával és citromfűvel díszítjük.

Forrás: Turistamagazin