Egy kis finomság: csokis pöfeteg

A csokis pöfeteg sütemény maga a tökéletesség: egyszerű és csokis. Néha nem is kell ennél több.

Ez a kívül ropogós, belül kissé ragacsos finomság tényleg a legegyszerűbb, mondhatni elemi alapanyagokból készül.

  • Előkészítési idő: 
  • Főzési, sütési idő: 
  • Összes idő: 
Egyszerű mennyei édesség csokiimádóknak
Hozzávalók
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 6 dkg kakaópor
  • 6 dkg vaj
  • 2 közepes tojás
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 narancs reszelt héja
  • porcukor a forgatáshoz
 
Elkészítés
  1. A porcukor kivételével gyúrjuk össze az összes alapanyagot.
  2. A masszát csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe egy órára.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
  4. Formázzunk a hideg tésztából diónyi gombócokat és hempergessük meg őket porcukorban.
  5. Helyezzük a gombócokat sütőpapírral bélelt sütőlemezre (hagyjunk helyett közöttük, mert sülés közben kissé kilapulnak és megnőnek).
  6. Az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük készre a pöfetegeket.
  7. Tegyük félre a kész süteményeket és hagyjuk teljesen kihűlni őket, hogy megszilárdulhasson a külsejük és kellemesen ropogós legyen a belsejük.

 

Forrás: Mom with Five