Egészségmegőrzés alacsony jövedelem mellett

Ha alacsony jövedelmünk van, akkor általában ott spórolunk, ahol nem kellene. Ilyen például az, amikor olcsóbb élelmiszereket vásárolunk, hogy minél kevesebb pénzt költsünk. Az olcsó élelmiszerekről pedig mindenki tudja, hogy egészségtelenek. A fitnessz bérletről ne is beszéljünk, általában nem hiányzik egy újabb extra kiadás.

Szponzorált tartalom

Azt gondolhatnánk, hogy alacsony jövedelem mellett képtelenség egészséges életet élni, de ez nem így van. A Financer.com tippjei segítségével már ma elkezdhetsz egy fokkal egészségesebb életet élni. Ez nem pénz kérdése.

1.    Változtass az étkezési szokásaidon

Nagyon sok esetben az egészséges étel ugyanannyiba kerül, mint az előre elkészített, gyorsfagyasztott társai. Persze, még mindig olcsóbb megoldás, ha megvesszük a gyorskaját és nem kell elkészíteni, viszont sokkal egészségesebb és táplálóbb az, amit otthon, gondosan kiválasztott összetevőkből készítünk.

Az éttermekben és a gyorskajáldákban sokkal több kalóriát fogyasztunk el. Próbáld úgy beosztani a napodat, hogy mindig jusson időd otthon ebédet, vacsorát készíteni. Ez nem jelenti azt, hogy havonta 2-3 alkalommal nem ehetsz a városban. Az is megoldás, ha otthon elkészített ebédet viszel a munkahelyedre.

2.    Készíts nagyobb adagot

Otthon étkezni sokkal olcsóbb, mint étteremben, főleg akkor, ha nagy adag ételt készítesz, ami napokig eltart. Azzal, hogy ezt te készíted el, szabályozhatod azt is, hogy mi kerüljön bele. Kiküszöbölheted az egészségtelen összetevőket, sütheted kevesebb olajban, és kiválaszthatod csak az egészséges hozzávalókat.

3.    Mozogj

A napi mozgás elengedhetetlen az egészséges élethez. Nincs szükséged fitnessz bérletre ahhoz, hogy mozogj. A YouTube-on rengeteg videót találsz olyan gyakorlatokkal, amelyeket otthon is el tudsz végezni. Menj ki a természetbe sétálni, futni, mozogni. A friss levegő is segít az egészség megőrzésében.

4.    Igyál teát

Kávé helyett igyál inkább teát. Teázni nem csak olcsóbb, de rengeteg jó hatása van az egészségedre nézve. A tea például tartalmaz antioxidánsokat, erősíti az immunrendszert, segít az alvásban, sőt, ha napi két teát iszol, ez felér egy kávé erejével is.

5.    Vásárolj okosan

Próbáld meg az előre elkészített ételeket minden formában kiküszöbölni. Kecsegtető áruk van, viszont a legtöbb esetben üres kalóriákat eszel. Ezek az ételek nem egészségesek és nem táplálóak.

Érdemes tudni, hogy az üzletek úgy vannak berendezve, hogy ne a magas tápértékű, természetes, illetve friss termékek legyenek előtérbe helyezve. Az üzlet közepén találhatóak a becsomagolt, tartósított, adalékokkal teli áruk, a szélén pedig a felvágott, illetve friss tejtermékek, pékárúk. Legközelebb, amikor vásárolni mész figyelj erre, és mindig a friss terméket válaszd.

Mindig egyél, mielőtt vásárolni indulnál. Ha éhesen mész a boltba, akkor megeshet, hogy több ételt veszel, mint amennyire szükséged lenne, sőt, ilyenkor általában magasabb kalóriájú termékeket választunk, ami később csillapítja az éhségét.

6.    Egyél kevesebb húst

Próbálj meg hetente legalább egyszer húsmentes fogásokat készíteni. Nem kell vegetáriánusnak lenned ahhoz, hogy néha elkerüld a húst. A hús általában a legdrágább összetevő. Emellett, ha túl sok vörös húst fogyasztunk, nagyobb eséllyel alakulnak ki komolyabb betegségek.

Az egészséges életmód befektetés a jövőre nézve

Az egészséges étkezés és az állandó mozgás hozzájárul a jó egészségi állapot megőrzéséhez, és biztos lehetsz abban, hogy a nyugdíjas éveidre is aktív, fitt ember maradsz. Ha a pénz miatt hozol olyan döntéseket, amelyekről tudod, hogy nem a legjobbak az egészségedre nézve, akkor tekints erre úgy, mint egy befektetésre. A legjobb befektetés pedig az, amit saját magadba teszel.

Készíts egy tervet, amelyet követve be fogod tartani a fenti szempontokat. Ha megvan a terv, amihez mindig igazodni tudsz, sokkal könnyebb lesz fittnek és egészségesnek maradni úgy, hogy a költségeid változatlanok maradjanak. Sok sikert kívánunk!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.