Durva törölközők? – 4 okos ötlet a puhításukra!

Kilépünk a kádból vagy a zuhanyzóból, élvezettel csavarnánk bele magunkat egy kellemes, puha törölközőbe – csakhogy az éppenséggel olyan érdes, mint egy smirgli! A hiba valószínűleg nem az öblítőnkben van…

Törölközők pihe-puhán

Tökéletesen elronthatja a reggelünket, ha egy kellemes zuhanyzás után a tiszta, puha, kellemesen bolyhos törölköző helyett egy olyanba sikerül beletekernünk magunkat, amely egy csiszolópapírhoz hasonló érdességű…

Mivel a törölközőktől valóban elvárható, hogy lágy tapintásuk legyen, ennek érdekében érdemes megtennünk néhány „óvintézkedést”.

1.Harcoljunk az ásványi lerakódások ellen

Amennyiben nálunk kemény a víz, az ásványi lerakódás felelős lehet a törölközők kellemetlen tapintásáért. Ez ellen úgy tehetünk, hogy minél forróbb vízzel mossuk a törölközőket és egy csésze ammóniát adunk a vízhez, semmi egyebet.

törölkozö

2.Ne tömjük túl a mosógépet

Ha a mosógép agyon van zsúfolva, az meggátolhatja, hogy a törölközők teljesen átöblítődjenek. Vagyis mosószer-maradványok maradhatnak bennük, s talán még piszok is, melyeknek köszönhetően a tapintásuk durva lesz.

3.Ne használjunk túl sok mosószert

Hasonlóan az előzőekhez, a túlzásba vitt mosószer használattal nem segítünk: nem lesznek tőle tisztábbak a törölközők, csak több bosszúságot okozunk magunknak. A sok mosószer felhalmozódik, a baktériumok és a penész terjedésének esélyét növelve. A törölközők pedig merevek, durvák, érdes tapintásúak lesznek.

4.Rázzuk ki a törölközőket szárítás előtt

Mielőtt összehajtogatjuk, valószínűleg ki szoktuk rázni a törölközőket, de érdemes ezt megtenni azelőtt is, hogy szárítjuk őket. Vagyis, miután kivesszük a mosógépből azokat.

Az öblítőkkel kapcsolatban az igazság az, hogy minél többet használunk belőlük, annál durvább tapintásúak lesznek a törölközők. A nedvszívó képességük is csökkenhet.

Mérjük ki mindig helyesen az öblítőt és hígítsuk vízzel, mielőtt a mosógépbe töltjük. Harmadik-negyedik mosás alkalmával ne is használjuk. Ha a törölközők károsodása már végbement, érdemes a már említett forró vizes-ammóniás megoldással élni, javítani az állagukon.

Forrás: https://napidoktor.hu/index