Dupla íz: kókuszos-lime-os csirke – hóborsóval!

Duplázzuk meg az ízt, csökkentsük a munkánkat – csupán azzal, hogy ugyanazt a savanykás kombinációt használjuk a kókuszos-lime-os csirkéhez és a salátaöntethez! Római salátával, káposztával és hóborsóval ideális összhangot alkotnak!

Gyors és különleges csirke recept

Készítsünk el egy pompás receptet, amelyben a csirke páratlan ízesítéséhez ugyanazt alkalmazzuk, mint a salátaöntet kivitelezéséhez.

A kókuszos-lime-os csirke hóborsóval és salátával egyike azoknak a finomságoknak, melyeknél ez megoldható, sőt, csodálatos ízvilággal jutalmazzuk meg magunkat. Lássuk, hogyan készíthetjük el!

Kókuszos-lime-os csirke

Hozzávalók: 1 csésze kókusztej (sovány), ¼ csésze lime lé, 2 evőkanál barna cukor, ½ teáskanál só, kb. 225 gramm csirke, 4 csésze felaprított római saláta, 1 csésze felaprított vörös káposzta, 1 csésze hóborsó, szeletelve, 3 evőkanál aprított, friss koriander, 2 evőkanál darált vöröshagyma.

kókuszoslimeos csirke

Elkészítése:

A kókuszos-lime-os csirke elkészítéséhez először melegítsük elő a sütőt.

Keverjük össze a kókusztejet, a lime lét, cukrot és sót egy üveg sütőedényben. Az öntetből ¼ csészényit öntsünk át egy nagyobb tálba és hagyjuk állni. Helyezzük a csirkét a sütőedénybe, s főzzük, míg át nem fő – kb. 20 percig.

Ezalatt adjuk a saláta, káposzta, hóborsó, koriander és hagyma keverékét az öntethez és keverjük jól össze. Osszuk el két tálba a mennyiséget.

A csirkét ezután tegyük egy vágódeszkára és vágjuk fel, majd rendezzük el a tálon úgy, hogy a saláta legyen alul, ezek pedig felül. Szitáljunk 1 evőkanálnyit a kókuszos főző folyadékból a salátára.

A maradék kókusztejet lehűthetjük, több mint 4 napra, de akár fagyaszthatjuk is – 2 hónapig eláll. Használhatjuk extra kókusz-lime öntet készítéséhez, friss zöldségekre, gyümölcsökre, vagy rizs főzéséhez. Akár ananász-kókusz frappé is lehet belőle.

Előtte természetesen jó étvágyat a kókuszos-lime-os csirke elfogyasztásához!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php