Dukai Regina óvónéni lett

Dukai Regina modern kori Hófehérkeként, kisméretű kabátkák, apró uzsonnás tányérok és parányi székek között töltötte egy délutánját. A törpéket ezúttal egy csapat zsivajgó óvodás jelentette a számára, ugyanis Király Viktortól egy olyan különleges kihívást kapott, amelyben be kellett bizonyítania, hogy megtalálja a közös hangot és óvónőként is elboldogul egy csapatnyi, igencsak élénk gyerekkel.

Király Viktor nemrégiben extrém körülmények között, egy repülőgépen ülve, majd motorcsónakot vezetve rögtönzött koncertet a Telenor Hipernet Kihívásának keretében, és a stafétabotot régi kedves barátjának, Dukai Reginának adta át. A kihívottnak egy fővárosi óvodában volt jelenése, ahol bebizonyíthatta, hogy megállja a helyét a gyerekek között, és le tudja kötni őket egy délután erejéig.

Általában jól értek a picik nyelvén, szerintem örököltem óvónőként dolgozó anyukám gyerekszeretetét és pedagógiai érzékét. Viktornak köszönhetően ezt most körülbelül kéttucatnyi lurkó körében be is bizonyíthatom. Remélem, az édesanyám büszke lesz rám!” – nevetett a feladatot boldogan vállaló Regi, aki felkészülten egy táblagépet is vitt magával, arra az esetre, ha esetleg nehezen boldogulna a gyerekekkel.

dukai_regina4

Az örökmozgó csapat az összes figyelmét megkövetelte magának. Miután az udvaron sikerült összeterelnie a délutáni alvástól erőre kapva rohangáló kicsiket, zenei repertoárját is bővíthette a gyerekek angol nyelvű mondókáival, karácsonyi dalaival, amikre egymást túlénekelve, elragadtatva tanítgatták. A különleges pillanatot közös szelfin örökítette meg, és azonnal posztolta is a közösségi oldalán. Regina feladata volt az is, hogy feltálalja az uzsonnát, amit zsúrkocsin szolgált fel az elmaradhatatlan menzás citromos teával. Ez volt talán a nap legnyugodtabb része: mindenki fülig vajasan tömte magába az ételt, utána azonban újra felpörgött a csoportszoba. A gyerekek ugyanis nemcsak egymással merültek élénk játékba, hanem a kezdeti félszegségüket levetkőzve folyamatosan rajta csüngtek, kedvenc játékaikat mutogatták neki, és természetesen be nem állt a szájuk. Ekkor érkezett el a táblagépezés ideje.

„Egy olyan interaktív kifestőt nyitottam meg a táblagépemen, amiben közösen színezhették ki a karácsonyi képeket. Akármilyen piciknek is tűnnek, már nem idegen számukra a digitális világ, nagyon is jól értenek a kütyükhöz. Szuper, hogy rengeteg aranyos játék és fejlesztő, oktató program elérhető a neten, de szerintem fontos, hogy ne felügyelet nélkül, korlátlanul játszhassanak ezekkel, és hogy odafigyeljünk, mire és hogyan használják ezeket az eszközöket. Ezért kicsit azt is elmagyaráztam nekik, hogy nem mindegy, mire kattintanak kíváncsiságukban…” – mesélte Regina, aki a közös színezés és egy-két vereséggel végződő dámapartit követően búcsút vett a gyerkőcöktől. – „Hihetetlen, mennyi energiájuk van! Fantasztikusan éreztem magamat, és igazán felnézek anyukámra, amiért nap mint nap képes fáradhatatlanul lekötni a figyelmüket.”

A kalandos napról rövid videó is készült, amelyben Regi az általa kitalált feladattal együtt átadja a stafétabotot a Kihívás következő főszereplőjének, Kiss Ádámnak.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.