DIY – Húsvéti dekorációk

Ahogyan közeledik az év egyik legfontosabb ünnepe, úgy ölt ünnepi gúnyát lakásunk is. A kézzel készített húsvéti dekorációk nemcsak mutatósak, hanem valami fontos közeledtét jelzik.

A húsvéti ajtódíszek tömkelegét megvásárolhatod a boltokban is, de nincs is annál jobb, ha te készíted ezeket a dekorációkat. Nem kell itt bonyolult dolgokra gondolni: elég például néhány hajlékony ág, amelyeket kör alakba feltekersz, majd univerzális ragasztóval gyöngyöket ragasztasz rá. Színes festékspray-vel – ajánlott a sárga, zöld vagy piros- fújd le. Ragaszthatsz rá nyuszi- vagy kiscsibe figurákat is, ezeket bármelyik dekorboltban beszerezheted.

húsvéti dekor1

Ha húsvéti lakásdekor, akkor nem hiányozhat a tojásfa sem. Egy magas és stabil állóvázába helyezz néhány mutatós faágat (például metszésből visszamaradt ágak). A festékspray itt is hasznodra lehet, ha egy kis pikantériát akarsz. Fújd le az ágakat, majd száradás után szalaggal felfűzött tojásokat aggass az ágakra. Kifújt tojást te is készíthetsz, de a dekorboltokban is többféle színben és mintával kelletik magukat.

husveti_tojasok

A húsvét hétfői tojáskeresések mindenkinek egyet jelentenek a mókával és a kacagással, legyen az felnőtt vagy gyerek. Kis- vagy közepes fonott kosárkát bújtass ünnepi ruhába. Vidám anyagokkal (pöttyös, kockás) vond be a kosár külsejét, a fülére aggass selyemszalagokat. Gyöngyöket, bogyókat is ragaszthatsz az anyagra. A kosarat béleld ki frissen szedett fűvel, így lesz teljes az összkép. Indulhat a tojás utáni hajsza!

húsvéti dekoráció 2

Forrás: https://napidoktor.hu/index