Derült, csapadékmentes időre számíthatunk

Éjszaka nagyrészt derült, csapadékmentes időre számíthatunk. Napközben a gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap, de délkeleten, keleten erősen felhős időszakok is lesznek.

A nap nagy részében nem valószínű csapadék, délutántól keleten, délkeleten, estétől szórványosan másutt is számítani lehet záporesőre. A keleti, délkeleti szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, néhol meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul, de főleg az északi völgyekben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között várható.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

A nappali gomolyfelhő-képződés mellett ma és holnap is többórás napsütésre számíthatunk. Kezdetben északkeleten egy-egy zápor előfordulhat. Hétfőn a nap nagy részében nem valószínű csapadék, délutántól keleten, délkeleten, estétől szórványosan számítani lehet záporesőre. Az északkeleti, keleti szél elsősorban az ország keleti felén, hétfőn a keleti, délkeleti szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, néhol meg is erősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul, de főleg az északi völgyekben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 18 és 22 fok között várható.

napsutes_tavasz

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Az időszak során többórás napsütés, emellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Kedden inkább csak szórványosan, szerdától kezdve azonban már több helyen számíthatunk záporra, zivatarra, elsősorban a délutáni, kora esti időszakban.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet az időszak elején és végén 18 és 23, közepén 21, 27 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. április 29. 8,8 °C -5,7 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 30,4 °C (2012) legalacsonyabb hőmérséklet: -1,8 °C (1984)

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.