Csenjünk énidőt magunknak év végén is!

Csodálatos időszak az év utolsó néhány hete, de lássuk be, meglehetősen strapás is. A munkahelyeken is zárás, lezárás, elszámolás, vagy éppen karácsony előtti forgalom és pezsgés van, elkezdődnek az ünnepi készülődések, sűrűsödnek a teendők, a beiktatott találkák, hogy még mindenre jusson idő lehetőség szerint a lassan búcsúzó esztendőben.

Énidő decemerben

Úgyhogy gyakran előfordul, különösen a hölgyekkel, hogy kipurcanva esnek be a karácsonyfa alá, az utolsó pillanatokig hajszolva a feladatokat. Pedig érdemes így adventhez közeledve kijelölni egy-egy napot, amikor picit lelassulunk, lazítással, pihenéssel kényeztetjük magunkat, és ehhez ki sem kell mozdulnunk otthonról.

Foto:123rf.com

Képzeljünk el egy tökéletes napot, otthon! Ébredés után a legjobb, ha veszünk egy frissítő zuhanyt, hívjuk segítségül hozzá a rózsa varázslatos erejét. A Weleda kínálatában találtuk meg a kedvencünket, ezt a tiszta növényi szappant, amely krémes habjával gyengéden tisztít, puhává varázsolja a bőrt.
A gyönyörű rózsák kivonata ápolja és kényezteti bőrünket, illata elvarázsolja érzékeinket. Tusolás után is maradhatunk a rózsák bűvöletében, ha a selymes vadrózsa hidratáló krémet használjuk, ami lágy, finom ápoló anyagaival a bőr kényeztetője. A magas értékű természetes növényi hatóanyagoknak köszönhetően a krém a bőrről teljesen felszívódik anélkül, hogy a pórusokat eltömítené. Bőrünk lélegezni tud, miközben a damaszkuszi rózsa lágy illata az egész testet finoman átjárja. A termékben található rózsaolaj a Weleda saját ültetésű biodinamikus rózsakertjéből származik.

Ha megvagyunk, itt az ideje, hogy főzzünk egy finom teát! Tipp: Rooibos Vanília vörös tea, méghozzá egy kis rizstejjel krémesítve, ízlés szerint nádcukorral, vagy bio rizssziruppal édesítve. Keverjünk mellé egy finom gyümölcssalátát, almát, körtét használjunk alapnak, de mehet bele kivi, banánkarikák, mandaringerezdek, és szórjuk meg alaposan gránátalma magokkal!

granatalmale-3

Foto:123rf.com

Apropó, gránátalma! A kezünkről se feledkezzünk meg! A pihenés úgy az igazi, ha a kezünk is nyugalomban van, ehhez tökéletes választás a gránátalma regeneráló kézkrém, amely érezhetően simává és puhává teszi kezünket. Az értékes gránátalma olaj antioxidáns hatású és támogatja a sejtek regenerálódását. Aktív védelmet nyújt a különösen igénybe vett kezek számára a káros környezeti hatások ellen. A gazdag szezámolaj és a természetes sheavaj megvédik a bőrt a nedvességvesztéstől, az aranyköles kivonat támogatja a bőr rugalmasságát. A szantálfa és a Davana természetes illóolajai pedig érzéki, nőies illatot kölcsönöznek.

Hogy illatfelhő szálljon a szobában, keressük elő kedvenc illatos gyertyánkat is és gyújtsuk meg! Amíg a gyertya fényében merengünk, át is gondolhatjuk a soron következő teendőnket, például az ajándéklistánkat is. Ha szeretünk interneten rendelni, el lehet kezdeni a böngészést, ha inkább mindent személyesen szeretnénk szemügyre venni, akkor pedig érdemes útvonalat is tervezni, hogy merre induljunk el, hogy ne járjuk le a lábunkat. Mondjuk, ha már úgyis ücsörgünk, akkor vegyük elő a Weleda lábápoló krémet, kenjük és masszírozzuk be vele alaposan a lábfejünket, és húzzunk rá egy puha pamutzoknit. Az erősítő mirha és a nyugtató körömvirág kivonatok felélénkítik a bőrt, ha pedig rendszeresen használjuk, megelőzik a bőrkeményedés és repedések képződését. A méhviasz és az olívaolaj az igénybe vett bőrt simává és lággyá teszik. A valódi illóolajok frissítő illatot kölcsönöznek, dezodorálnak és kellemes hűsítő hatást biztosítanak. Félóra ücsörgés után úgy fogjuk érezni, mintha újjászülettünk volna!

Foto:123rf.com

Ha még mindig maradt én-időnk, tegyünk be egy DVD-t és nézzük meg a kedvenc karácsonyi filmünket. Persze közben az arcunkról se feledkezzünk meg, a mandula arckrém például remekül csökkenti az irritációt és a feszítő érzést. Nappali és éjszakai krémként ápolja az érzékeny, száraz bőrt. Intenzíven hidratál, erősíti a természetes védő funkciókat és véd a környezeti hatásoktól. Mire a film véget ér, úgy fogjuk érezni, mintha újjászülettünk volna! Érdemes kipróbálni!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.