Csendes ősz csípős hajnallal, napsütéssel

Derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, majd késő délutántól északnyugat felől növekedni kezd a fátyolfelhőzet.

Csapadék nem lesz. Elsősorban az északnyugati országrészben helyenként megélénkül a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 6 fok között alakul, de a fagyzugokban -2, -3 fok is lehet. Talajmenti fagyra nagyobb területen kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között várható.

A légköri frontok még nem érik el a Kárpát-medencét, szervezetünkre nincsenek hatással, térségünk időjárását eleinte még inkább a tőlünk északkeletre található anticiklon határozza meg. Csendes, csapadékmentes őszi időben lesz részünk. A hűvös, több helyütt csípős hajnalt követően a maximum-hőmérséklet már a sokévi átlagnak megfelelően alakul. Öltözzünk rétegesen!

Pollenjelentés
A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan jellemzően alacsony marad, ugyanakkor helyenként, elsősorban az Alföld középső és keleti területein még elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. Előfordulhat még egy-egy szem a többi nyáron virágzó allergén növény, így a pázsitfűfélék, az üröm, az útifű, a libatopfélék, a csalánfélék és a kenderfélék pollenjéből is. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában a magas-nagyon magas tartományban alakul.

Forrás: met.hu