Csapadékos időnk lesz, kettős fronthatással

Túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé várható csapadék: főként eső, havas eső, a hegyekben, illetve a Nyugat-Dunántúlon havazás is.

A Dél-Alföldön ugyanakkor egy-egy zivatar is kialakulhat. Szombaton a Dunántúlon és Észak-Magyarországon havazás, havas eső, a középső országrészben havas eső, eső, a Tiszántúlon eső valószínű. A legkeletibb tájakon csak szombat estétől várható vegyes halmazállapotú csapadék. Éjszaka a szél mindenütt északnyugatira fordul, holnap napközben több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton az ország nagy részén általában 1 és 5 fok között alakul, de délkeleten 6, 8 fok is lehet.

Térségünk felett hullámzó frontrendszer található. Kettős fronthatás várható. Mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Sokaknál tapasztalható fejfájás, migrén, szédülés, ingerlékenység. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, illetve hosszabbá válhat a reakció idő.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.