Csak tiszta bőrrel menjünk nyaralni!

Ahhoz, hogy a nyaralásunk a bőrünk szempontjából is tökéletesen teljen, érdemes kozmetikai szempontból is felkészülnünk. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikus az arctisztítás előnyeiről és időzítéséről beszélt.

Miért fontos az arctisztítás nyaralás előtt?

Ahogyan az előrelátó nyaralók a bőrüket felkészítik a napozásra, úgy érdemes az arcbőrrel is külön foglalkozni. Ennek nem csak az a szerepe, hogy a lehető legjobb formánkat hozzuk a nyaralás napjaiban, de az is, hogy a tiszta, felkészített arcbőr jól viselje a napot, a szabad levegőt. Az erősen mitesszeres, pattanásos bőr esetében ugyanis előfordulhat, hogy az aknék begyulladnak a nap hatására, illetve úgymond besülnek. Az így keletkezett hegek pedig akár tartós nyomokat is hagyhatnak maguk után. Vagyis ha valaki szép, egyenletes arcszínnel, a lehető legkevesebb bőrkárosodással szeretne nyaralni, érdemes idejében ellátogatni a kozmetikushoz.

Mit tehetnek azok, akik aknés bőrrel küzdenek?

– Enyhébb esetben akár jót is tehet a napfény a pattanásos bőrnek, de sokszor ez közel sem elegendő. Kitágult pórusok, aknés hegek, fokozott faggyútermelés esetében a speciális kozmetikai kezelések hozhatnak jó eredményt, bár ilyen probléma esetén természetesen kúrában és nem egyetlen alkalomban kell gondolkozni – ismerteti Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere, gyógykozmetikus. – A gyulladt, pattanásos bőr tisztítását, a mitesszerek eltávolítását olyan alapvető lépésként kell értelmezni, amely lehetővé teszi, hogy a felpuhított bőrön, a kitáguló pórusokon keresztül megtisztíthassuk a gyulladt aknés területet. Ha ez megtörtént, választhatunk az egyes célzott kezelések közül.
Nagyon hatékony lehet az ózonkezelés, amely baktériumölő és mély fertőtlenítő hatása miatt kiválóan alkalmas a pattanásos bőr, tág pórusú arcbőr, seborrhoeás bőr kezelésére. Külsejét tekintve leginkább arcszoláriumra emlékeztet az aknelámpa, amely azonban teljesen más elven működik. Fénysugarai kék és piros színűek, mindkét fény hullámhossza az UV-fény tartományán kívül esik, bőrkárosodás veszélye nélkül, biztonsággal alkalmazható. Az aknelámpának is több változata létezik; vizsgálatok alapján a legjobb hatás eléréséhez fontos, hogy a lámpa működése közben mindkét fénytípus érje az arcot, vagy a kezelni kívánt testrészt. A hatás ugyanis csak így lehet teljes: a piros a gyulladást csökkenti, az új sejtek növekedését serkenti, a kék pedig a baktériumok elpusztításáért felel.

Hasznos tanácsok a kozmetikustól

  • A nyaralás előtt legalább két héttel tervezzük be a kozmetikai arctisztítást. Így lesz alkalma regenerálódni a bőrnek.
  • Amennyire lehet, kerüljük a nyaralás alatt a sminket! Napozni semmiképpen sem menjünk kifestve, illetve az esti smink maradványait is gondosan távolítsuk el lefekvés előtt.
  • Használjunk könnyebb, vizesebb arckrémeket, hidratálókat!
  • Jó hatású lehet, ha napközben többször arcpermettel hidratáljuk a bőrünket!
  • A napfényvédelem akkor is fontos, ha már lebarnultunk. Azért is érdemes rendszeresen magas faktorszámú készítményeket alkalmaznunk, mert az erős sugárzásnak kitett bőrön erőteljesebben látszanak az öregedés nyomai.

 

Forrás: Dermatica


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.