COVID – Ezt vették észre a gyógyult emberek több, mint felénél

Egy friss kutatásból derült ki, hogy pontosan 54%-ra igaz az alábbi állítás.

Az elmúlt közel két évben megtanultuk, hogy a koronavírus tünetei egészen eltérőek lehetnek. Van, aki meg sem érzi, maximum egy kis náthának titulálja be, míg mások komoly tünetekkel szorulnak kórházi ellátásra. Ősszel egyik szerkesztőnk és családja is elkapta a COVID-ot, cikkében pedig elmesélte, milyen eltérő tüneteket tapasztalt mindenki:

Most pedig egy új kutatás nagyon meglepő dolgot fedezett fel. a JAMA Network Open című lapban jelent meg egy statisztika, amelyből kiderült: a COVID-fertőzöttek több, mint 50%-ánál kialakultak hosszú távú mellékhatások, amelyek fél évig vagy akár annál is tovább jelentkeztek a gyógyultaknál – számol be a Joy.

Foto:123rf.com

Noha korábbi kutatások is vizsgálták már a COVID hosszú távú mellékhatásait a betegeknél, ez a felmérés nagyobb népességet ellenőrzött, magas, közepes és alacsony jövedelmű országokban is, és több tünetet elemeztek ki.

A hosszúra elnyúló COVID-tünetek közé tartozik egyébként a fogyás, fáradtság, láz, fájdalom, nehézkes mozgás, koncentrációs zavar, szorongás, mellkasi nyomás, nehézlégzés, mellkasfájdalom, hajhullás, kiütések, hasfájás, hasmenés és hányás is. Ha az elmúlt fél évben voltál koronavírusos, és a fentiek közül valamelyiket érzed, könnyen lehet, hogy ez az oka, és érdemes lehet egy kivizsgálást kérned az orvosodtól!

Ijesztő poszt-covid tünetek jelentkeznek

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

  1. zildi

    A Covid 19 utóhatásai közül 1 még kimaradt, talán a legfontosabb lehet, az EREK állapotának romlása, visszerek súlyosabb állapota, véraláfutások. Sajnos saját tapasztalat is.
    L.M-né

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.