COVID – Ennyire fog pusztítani nyáron a vírus

A COVID-19 szempontjából nyugodt lesz a nyár, jelentősen csökken a koronavírus miatti kórházba utalások, valamint a halálozások száma.

Hosszú idő óta most először csökkent 1000 fő/nap alá a napi esetek száma Angliában, vasárnap 798 ember került kórházba Covid miatt – számol be a Ripost.

Utoljára 2021. december 19-én volt ezer alatt ez a szám a szgetországban. A halálozások 25,3%-kal csökkentek az egy héttel korábbihoz képest. Mindez annak ellenére történik, hogy már nincsenek korlátozások. A szerdai adatok azt is mutatják, hogy az elmúlt 24 órában mindössze 16 611 új pozitív tesztet regisztráltak, ami 3,6 százalékos csökkenés a múlt szerdán tapasztalt 17 224-hez képest.

COVID, antigén teszt, vírus

Fotó: 123rf.com

Magyarországon is kedvezőek az adatok. Stagnál a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációja, növekedés egyik vizsgált településen sem tapasztalható – közölte honlapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A hétfőn közzétett – előző három napi – adatok alapján 2183 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 903 200 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Péntektől vasárnapig elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma viszont folyamatosan nő, járványügyi korlátozások nélkül megtarthatók az idei nyári táborok, így azokat ismét a korábban megszokott keretek között szervezhetik, bonyolíthatják le – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Olvasd el ezt is!

COVID – Újra jönnek a szigorítások

Forrás: Napidoktor.hu