Ciklon vonul át felettünk

Éjszaka keleten is erősen megnövekszik a felhőzet, és sokfelé várható eső, zápor, szórványosan zivatar. Kezdetben többnyire erősen felhős lesz az ég, csak délutántól szakadozik, csökken délnyugat felől a felhőzet.

Délutánig sokfelé, késő délutántól délnyugat felől egyre kevesebb helyen fordul elő eső, zápor, zivatar. A Dunántúlon és északon jelentős mennyiségű csapadék várható. A déli, délkeleti szél élénk, helyenként erős lesz, majd holnap napközben a szél nyugatira fordul, többfelé megerősödik, főként délkeleten viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében máshol is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Miskolc-Baja vonaltól nyugatra 14 és 20, keletre 21 és 29 fok között várható.

A hidegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak majd időjárási okokból megjelenő tüneteket. Fejfájás, erősödő migrén lehet a legáltalánosabb panasz.

Pollenjelentés
Péntekig a parlagfű pollenkoncentrációja jellemzően a magas – nagyon magas tartományban alakul, majd a hétvégén várhatóan mérséklődik, bár szombaton az ország déli részén még többfelé elérheti a nagyon magas szintet. A többi nyáron virágzó allergén növény, így a pázsitfűfélék, az üröm, az útifű, a libatopfélék, a csalánfélék és a kenderfélék pollenje általában alacsony koncentrációban van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően közepes-magas szintet ér el.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.